Τραυματισμός 8χρονης στη Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Εισαγγελέας - Ελεύθερος ο υπεύθυνος του δήμου

Τραυματισμός 8χρονης στη Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Εισαγγελέας - Ελεύθερος ο υπεύθυνος του δήμου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης για το σοκαριστικό περιστατικό που έλαβε χώρα σε παιδική χαρά της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης, με μία 8χρονη να τραυματίζεται σοβαρά.

Παράλληλα, ο 62χρονος υπεύθυνος των Συντηρήσεων Δημοτικών Κτηρίων και Κοινοχρήστων Χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αφέθηκε ελεύθερος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας ζήτησε να γίνει περαιτέρω έρευνα, προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος, χωρίς ωστόσο να ασκήσει για την ώρα ποινική δίωξη.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης και αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης, με τον 62χρονο παρουσιάστηκαν χθες αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας, το οποίο έχει αναλάβει τη διαδικασία της έρευνας και σήμερα έφτασαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση, να γίνει έρευνα, αυτοψία και πραγματογνωμοσύνη για το τι ακριβώς έχει συμβεί στην παιδική χαρά.

«Ως δήμος Θεσσαλονίκης έχουμε διατάξει και εμείς έρευνα για να δούμε τι ακριβώς έχει γίνει όσον αφορά τη συντήρηση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς και του συγκεκριμένου παιχνιδιού, τα πιστοποιητικά τους και όλη τα διαδικασία που έχει ακολουθηθεί έως σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριζίδης, επισημαίνοντας ότι ο τελευταίος έλεγχος στην συγκεκριμένη παιδική χαρά έγινε την Πέμπτη.

Μάλιστα, δήλωσε ότι την Παρασκευή καθαιρέθηκε άλλο παιχνίδι που κρίθηκε ακατάλληλο και σε άλλες δύο παιδικές χάρες έγιναν μερικές επιδιορθώσεις, ωστόσο δεν βρέθηκε τίποτα άλλο.

Όσον αφορά στην καταγγελία πολιτών που αναφέρει ότι είχε γίνει αναφορά για την συγκεκριμένη τσουλήθρα αρκετές ημέρες πριν το ατύχημα και ο δήμος γνώριζε το πρόβλημα, ο κ. Κυριζίδης υπογράμμισε ότι δεν αφορούσε τη τσουλήθρα που έχασε το δάχτυλό της η 8χρονη, αλλά αυτήν που τελικά καθαιρέθηκε από τους υπαλλήλους του δήμου.

«Μένει η έρευνά μας να αποδείξει αν ήταν αντιληπτό και ορατό κατά την έρευνα, αν δημιουργήθηκε εκ των υστέρων και το τι έχει γίνει πραγματικά», συμπλήρωσε.

«Θα τα δείξουν όλα οι έρευνες», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.

Τέλος, ο κ. Κυριζίδης τόνισε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο δήμαρχος μιλούν με την οικογένεια της μικρής και αυτό που προέχει είναι να πάνε όλα καλά με το δάχτυλό της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ