TikToker Tzane: Βιντεοσκόπησε τον θάνατό του - Η εκδρομή που κατέληξε σε τραγωδία

TikToker Tzane: Βιντεοσκόπησε τον θάνατό του - Η εκδρομή που κατέληξε σε τραγωδία

Το ταξίδι του Έλληνα TikToker Tzane στην πόλη-φάντασμα Roghudi Vecchio στην Καλαβρία της Ιταλίας έμελλε να αποδειχτεί μοιραίο.

Ο νεαρός Tzane βρισκόταν μαζί με άλλους τρεις φίλους του στο Roghudi Vecchio στην Ιταλία, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εξερεύνησής τους ο TikToker σκοτώθηκε πέφτοντας από μπαλκόνι το οποίο δεν είχε κάγκελα.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στους φίλους του και στους 57.000 ακολούθους του. Ο 20χρονος αναρτούσε χιουμοριστικά βιντεάκια, κυρίως με περιεχόμενο γυμναστικής.

Ωστόσο, παρήγαγε περιεχόμενο και με θέματα που αφορούσαν τους νέους ή μερικές φορές την επικαιρότητα, ενώ έκανε και φάρσες με τους φίλους του.

Την τραγική είδηση έκανε γνωστή φίλος του TikToker, με τους followers του να θέλουν να μάθουν τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του.

«Καλησπέρα, παιδιά. Δυστυχώς, ο Tzane δεν είναι μαζί μας πλέον. Έφυγε από κοντά μας χθες το απόγευμα στο ταξίδι που έχουμε κάνει στην Ιταλία. Προσευχηθείτε μαζί μας για την ψυχούλα του να αναπαυθεί εν ειρήνη» έγραψε.

Λίγο αργότερα, σχετική ανάρτηση έκανε και ο Αλέξανδρος Κοψιάλης γράφοντας: «Δεν είναι τρολ όπως είπα ή κάποιου είδους φάρσα. Ο Κόγιας, πιθανότατα πάνω στη σύγχυσή του, το έχει αποτυπώσει με τέτοιο τρόπο που μοιάζει με πλάκα, αλλά δυστυχώς δεν είναι πλάκα!».

Όπως είπε φίλος του TikToker στο Mega: «Σύμφωνα με αυτά που έχουν δημοσιευτεί, πήγαν για ένα γύρισμα σε αυτό το χωριό, για να γυρίσουν ένα βίντεο. Τα βίντεο έχουν να κάνουν με το πόσο ακραίος μπορείς να γίνεις, καθώς οι πλατφόρμες το προωθούν αυτό. Ο Tzane ήταν είκοσι ετών και κάτι. Ήταν μία ομάδα τεσσάρων ατόμων και κάποιος που κινηματογραφεί. Κατά την ώρα των γυρισμάτων έγινε το μοιραίο. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι καλά. Το θέμα είναι να μη διακινδυνεύουν τις ζωές τους και οι ίδιοι και αυτοί που τους βλέπουν».

Η πόλη-φάντασμα της Καλαβρίας

Τo Roghudi Vecchio είναι μια πόλη-φάντασμα στην ορεινή περιοχή της Καλαβρίας. Ήταν κάποτε η έδρα μιας από τις τελευταίες ελληνόφωνες κοινότητες της Ιταλίας.

Αλλά εκεί δεν θα βρείτε ούτε ναό του Απόλλωνα, ούτε αρχαία αγγεία. Η πόλη στα βουνά Aspromonte της Ιταλίας ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα και οι ρίζες των πρώην κατοίκων της μπορεί να φτάνουν μέχρι την αρχαιότητα.

Οι Έλληνες άρχισαν να αποικίζουν στην περιοχή της Καλαβρίας, το δάχτυλο στο άκρο της μπότας της Ιταλίας, τον 8ο αιώνα π.Χ. Ένα χωριό στο οποίο μπορεί να ακούσετε την τοπική διάλεκτο Greko ή αλλιώς ιταλικά ελληνικά είναι το Roghudi Nuovo-Νέο Ρογκούντι, στα περίχωρα της πόλης του Reggio.

Το σημερινό Ρογκούντι ιδρύθηκε από ανθρώπους από το παλιό Ρογκούντι. Η αντίθεση μεταξύ των δύο είναι σαφής: το ένα κατοικείται, το άλλο είναι μια πόλη-φάντασμα. Το Roghudi Nuovo ιδρύθηκε το 1973, αφού δύο διαδοχικές πλημμύρες είχαν καταστήσει το Roghudi Vecchio ακατοίκητο. Σκαρφαλωμένη πάνω σε μια μεγάλη κοίτη ποταμού στους πρόποδες του Ασπρομόντε, η πόλη αυτή εγκαταλείφθηκε από πολλούς, για να χτιστεί το νέο Ρογκούντι μετά τις ζημιές που προκάλεσαν οι σεισμοί του 1783.

Υπέφερε από πολυάριθμες κατολισθήσεις και πλημμύρες με την πάροδο του χρόνου και τελικά εκκενώθηκε τελείως το 1971, όταν κηρύχθηκε μη κατοικήσιμη. Οι επισκέπτες περπατούν στα σοκάκια αυτής της μικρής πόλης, περιπλανούνται στα ερείπια των σπιτιών και είναι σαν να κρυφοκοιτάζουν τις ζωές όσων έμεναν εδώ κοιτάζοντας μέσα από μισογκρεμισμένους τοίχους, κάτω από τις διαλυμένες στέγες. Μόνη ζωή δίνουν τα κοπάδια ζώων που αναζητούν τροφή ανάμεσα στα απομεινάρια των παλιών φούρνων, ανάμεσα σε σπασμένα γυαλιά και σκόρπιες πέτρες. Αυτό που εντυπωσιάζει ίσως περισσότερο τον ταξιδιώτη είναι η μοναδική, ανατριχιαστική σιωπή αυτής της πόλης-φάντασμα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ