Θεοδωρίδου και Θεμιστοκλέους ξέσπασαν κατά των αντιεμβολιαστών ιατρών: Είναι τσαρλατάνοι

Θεοδωρίδου και Θεμιστοκλέους ξέσπασαν κατά των αντιεμβολιαστών ιατρών: Είναι τσαρλατάνοι

Με σκληρή γλώσσα μίλησαν κατά των συγκεντρώσεων του αντιεμβολιαστικού κινήματος, οι εκπρόσωποι της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Μαρία Θεοδωρίδου και Μάριος Θεμιστοκλέους «άστραψαν και βρόντηξαν» κληθέντες να απαντήσουν για τους αντιεμβολιαστές που τις τελευταίες ημέρες συγκεντρώνονται κατά χιλιάδες σε πολλά σημεία της χώρας και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χαρακτήρισε «τσαρλατάνους» τους υγειονομικούς που συμμετέχουν σε αυτό το κίνημα.

Αρχικά, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε σχετικά με τις συναθροίσεις αντιεμβολιαστών το τελευταίο διάστημα:

«Συχνά με ρωτούν τι θα έλεγα σε αυτά τα άτομα. Η αλήθεια είναι όμως πως δεν έχουν αυτιά να ακούσουν και προσπαθούν να πείσουν και εκείνους που θέλουν να εμβολιαστούν για το αντίθετο. Νομίζω πως τους έχουμε δώσει πολύ χώρο για να ακουστούν. Αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις αυτές, κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν, αν καταλήξουν στα νοσοκομεία».

Με ακόμα πιο σκληρά λόγια μίλησε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος δεν μάσησε τα λόγια του για τους υγειονομικούς που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις:

«Η συμμετοχή γιατρών και οι διαφορετικές απόψεις γιατρών που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι κάτι πολύ σοβαρό. Δεν είναι θέμα δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης της άποψης ενός ατόμου» είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Κάποιος υγειονομικός είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες. Είναι υποχρέωση του συντάγματος να τιμωρήσουν τους γιατρούς που αρνούνται αυτούς τους κανόνες. Οι γιατροί που εκπέμπουν μήνυμα παραπληροφόρησης πρέπει να τιμωρηθούν».

Για να καταλήξει ο κ. Θεμιστοκλέους: «Ο αντιεμβολιασμός είναι η θέση κάποιου που είναι τσαρλατάνος, και υποχρέωση της πολιτείας είναι να εφαρμόσει τη νομοθεσία απέναντί του».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS