ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ στην πλ. Ελευθερίας -Τι θα γίνει με τις αρχαιότητες

Την κατάχωση των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς κρίθηκε πως τα ευρήματα δεν ήταν μεγάλης αξίας, αποφάσισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ και για την ανάπλαση του χώρου, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο περιθώριο της συνάντησης με τον νέο πρόεδρο του ΕΟΔΥ στο δημαρχιακό μέγαρο.


«Προχωράμε στον αρχικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση της Πλατείας Ελευθερίας, για την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ και παράλληλα την ανάπλαση στο επίπεδο της γης», είπε ο κ.Ζέρβας, σχολιάζοντας την απόφαση του ΚΑΣ. Πρόσθεσε, δε, πως «συντομότατα οι λαμαρίνες θα φύγουν για να διατεθεί ο χώρος προσωρινά στους πολίτες και τους επισκέπτες, ειδικά σε δύσκολες περιόδους με το κυκλοφοριακό και το παρκάρισμα».

Παράλληλα, ο δήμαρχος ερωτηθείς για τις ασφαλτοστρώσεις στην πόλη απάντησε ότι ήταν «δέσμευση της διοίκησης μας και προχωράμε σε εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στους δρόμους της πόλης», ενώ για τις εργασίες που ξεκίνησαν από σήμερα στη Λεωφόρο Νίκης είπε πως επιλέχτηκαν πρωινές ώρες για να γίνουν τα έργα καθώς η κίνηση στο συγκεκριμένο δρόμο δεν είναι ιδιαιτέρως «φορτωμένη».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS