Θεσσαλονίκη: «Πνίγουν» την πόλη τα σκουπίδια και τα τρωκτικά κάνουν «πάρτι» - Ξεσπά ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

Θεσσαλονίκη: «Πνίγουν» την πόλη τα σκουπίδια και τα τρωκτικά κάνουν «πάρτι» - Ξεσπά ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

Οι κάδοι στη Θεσσαλονίκη έχουν υπερχειλίσει και οι σακούλες των σκουπιδιών έχουν σχηματίσει λόφους, την ώρα που συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Η δυσοσμία σε συνδυασμό με την παρουσία τρωκτικών, προκαλούν μεγάλη ανησυχία.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και ο δήμος προσπαθεί να ομαλοποιήσει την κατάσταση.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε λόγο για μια μειοψηφία εργαζομένων και τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει μια ολόκληρη πόλη να βρεθεί σε ομηρία.

Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, δεν υπάρχει χώρος στο πεζοδρόμιο για να κινηθούν οι πεζοί.

Οι εργαζόμενοι στην Τομέα Καθαριότητας διεκδικούν την καταβολή των Μέσων Ατομικής Προστασίας, καλύτερη διαχείριση του προσωπικού και προσλήψεις προσωπικού. Σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες βγήκαν από το προσωπικό ασφαλείας στους δρόμους 17-18 απορριμματοφόρα και οχήματα, για να αποσυμφορήσουν την κατάσταση, ενώ σήμερα έχουν βγει περίπου 5-6 και το μεσημέρι κάποια οχήματα θα κατευθυνθούν στις λαϊκές αγορές.

Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει μεγάλο και δεν θα μπορέσει να λυθεί όσο η κατάσταση παραμένει ως έχει.

Από πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κάνει λόγο για μια μειοψηφία εργαζομένων και απαντά ότι είναι θέμα χρόνου η καταβολή των ΜΑΠ ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

«Ως εδώ και μη παρέκει. Όσοι πιστεύουν ότι μικρές μειοψηφίες μπορούν να κρατούν όμηρο την πόλη και να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία κάνουν ολέθριο σφάλμα. Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία της δημόσιας υγείας και του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας σε δήλωσή του.

Μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία από τη συνέλευση των εργαζομένων σύμφωνα με τα οποία «από ένα σύνολο 2.300 μελών του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, 124 ψήφισαν και αποφάσισαν να αφήσουν για μία εβδομάδα τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας χωρίς αποκομιδή απορριμμάτων».

Βίντεο και φωτογραφία: voria.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ