Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε η υπουργός Παιδείας για τα επεισόδια στη Σταυρούπολη

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε η υπουργός Παιδείας για τα επεισόδια στη Σταυρούπολη

Πέντε προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός του σχολείου, εκ των οποίων τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.


Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωση υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
«Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης»

Τρεις συλλήψεις για τα νέα επεισόδια στη Σταυρούπολη
Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί της Τετάρτης, έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση φοιτητών, σε απάντηση της χθεσινής βίαιης επίθεσης που δέχθηκαν από κουκουλοφόρους. Παρά ταύτα, ούτε σήμερα έλειψαν τα επεισόδια καθώς μια συγκροτημένη ομάδα κουκουλοφόρων -που βρισκόταν εντός του σχολείου- άρχισε να πετά μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους φοιτητές και τους αστυνομικούς.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης για να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση, ενώ προέβησαν και σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί έκαναν 5 προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός του σχολείου, εκ των οποίων τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκε μάλιστα ένα μαχαίρι, ενώ ένας άλλος συλληφθείς είχε πάνω του κόφτη.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι συλληφθέντες είναι ανήλικοι μαθητές εκ των οποίων ένας Αλβανός, που ήρθαν από άλλο σχολείο για να συνδράμουν αυτούς που είναι μέσα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ