Θεμιστοκλέους: Ξεκινά η χορήγηση της τρίτης δόσης για υγειονομικούς και άνω των 60 ετών - Ποια η διαδικασία

Θεμιστοκλέους: Ξεκινά η χορήγηση της τρίτης δόσης για υγειονομικούς και άνω των 60 ετών - Ποια η διαδικασία

Διευκρινίσεις για την έναρξη χορήγησης της τρίτης εμβολιαστικής δόσης στους υγειονομικούς και στα άτομα άνω των 60 ετών, έδωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους , μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», η πλατφόρμα θα ανοίξει μόνο για όσους ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και παράλληλα έχουν κλείσει έξι μήνες που έχουν εμβολιαστεί με τη δεύτερη δόση.

Επίσης ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι δεν θα αποστέλλεται sms σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις για εμβολιασμό με την τρίτη δόση, αλλά θα ακολουθηθεί η κλασική διαδικασία με το κλείσιμο των ραντεβού με είσοδο στην ψηφιακή πλατφόρμα ή μέσω των φαρμακείων: «η λίστα των δικαιούχων για τρίτη δόση, μόλις παρέρχεται το 6μηνο από την ημερομηνία της δεύτερης δόσης, θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση», ανέφερε.

Για την επέκταση και σε άλλες ομάδες
Για την επέκταση της τρίτης δόσης και σε άλλες ομάδες, ανέφερε πως εφόσον γίνουν διαθέσιμα τα επιστημονικά δεδομένα από κλινικές έρευνες που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο, θα αποφασιστεί αν θα πραγματοποιηθεί άνοιγμα της 3ης δόσης για τον γενικό πληθυσμό.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται κυρίως με το εμβόλιο της Pfizer, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα τι θα ισχύσει για όσους εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS