Θεμιστοκλέους: Στους τρεις μήνες η αναμνηστική δόση για όλους τους πολίτες - Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για ραντεβού

Θεμιστοκλέους: Στους τρεις μήνες η αναμνηστική δόση για όλους τους πολίτες - Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για ραντεβού

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τα δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον

Σε ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό με την αναμνηστική δόση, προχώρησε ο γγ Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για την τρίτη δόση θα ανοίγει στους τρεις μήνες, μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, ο χρόνος που πρέπει να γίνεται στο εξής η τρίτη δόση μειώθηκε στους τρεις μήνες, από έξι μέχρι σήμερα, για όλους τους πολίτες 18 ετών και άνω.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τα δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον και αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης αναμνησιτικής δόσης σε όλους τους πολίτες από 18 και άνω τρεις μήνες μετά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Από απόψε ο προγραμματισμός ραντεβού

Η πλατφόρμα για να κλείσει κανείς ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου, θα ανοίξει από το βράδυ της Παρασκευής (03.12) σταδιακά ως και το πρωί του Σαββάτου (04.12). Μάλιστα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως έχει αυξηθεί η δυναμικότητα επιχειρησιακά, ενώ ανέφερε πως θα υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού από αυτή την Κυριακή (05.12).

«Η απάντηση αν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στη μετάλλαξη Όμικρον δεν μπορεί να δοθεί ακόμα. Θα πρέπει να περιμένουμε μία εβδομάδα με 10 μέρες» τόνισε σε άλλο σημείο.

Επίσης, υπογράμμισε πως περισσότερες διευκρινίσεις γύρω από το σκεπτικό της απόφασης θα δοθούν τη Δευτέρα από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης.

Οι άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό πάνω από 80%

«Είναι από τις πιο υψηλές εβδομάδες που έχουμε από την αρχή των εμβολιασμών μέχρι τώρα. Κρατάμε ένα ραντεβού, ώστε η πρώτη δόση να έχει προτεραιότητα σε σχέση με την τρίτη δόση. Αν κάποιος βρίσκει ραντεβού αναμνηστικής δόσης σε 10 ημέρες, είναι πιθανό στη συνέχεια να βρει πιο άμεσα. Ο προγραμματισμός είναι να έχουν βρει όλοι ραντεβού μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου», εξήγησε σε άλλο σημείο.

Οι πολίτες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό που έχει ξεπεράσει το 80%, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Επιπλέον, ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι κι άλλες χώρες, όπως η Αγγλία, έχουν μειώσει το χρονικό διάστημα μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης δόσης. Η Επιτροπή προχώρησε στην απόφαση με βάση τα επιστημονικά δεδομένα τα εγχώρια και άλλων χωρών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS