Συγκλονίζουν οι καταθέσεις στη δίκη για το Μάτι: «Η αδελφή μου απανθρακώθηκε, δεν ειδοποιήθηκε κανένας»

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις στη δίκη για το Μάτι: «Η αδελφή μου απανθρακώθηκε, δεν ειδοποιήθηκε κανένας»

Για μία ακόμα συνεδρίαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας συγκλονίζουν οι καταθέσεις των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Πρώτος μάρτυρας εξετάστηκε σήμερα ο Αλέξανδρος Φλώρος, το σπίτι του οποίου καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ ο ίδιος και η οικογένεια του σώθηκαν μετά από πεντάωρη μάχη που έδωσαν μέσα στη θάλασσα. «Όσο περνούσε η ώρα η ορατότητα μειωνόταν. Ο καπνός είχε φτάσει να είναι έντονος και είπαμε να πάμε προς τη θάλασσα. Σταματήσαμε να πατώνουμε όλοι, δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε, πάμε κι άλλο μέσα, κι άλλο μέσα. Χάσαμε στεριά. Δυστυχώς οι συνθήκες ήταν πολύ άσχημες. Κολυμπάγαμε, κολυμπάγαμε, προσπαθούσαμε να μείνουμε ενωμένοι, να είμαστε σε απόσταση που να βλέπουμε τον άλλον. Κάποια στιγμή τα πράγματα δυσκόλεψαν διότι άρχισε να νυχτώνει. Βλέπαμε τα αεροπλάνα που ήταν χιλιόμετρα πάνω και νομίσαμε ότι ήρθαν να μας σώσουν. Αυτό γινόταν συνέχεια. Κάποια στιγμή η γυναίκα μου λέει, «αυτό ήταν…» περιέγραψε ο μάρτυρας, εμφανώς φορτισμένος ακόμα και σήμερα.

Τελικά, όπως είπε, ο μάρτυρας ένα ψαροκάικο ήταν αυτό που τους εντόπισε που φωνάζανε βοήθεια, βοήθεια. «Δίπλα στα ασθενοφόρα ήταν πλαστικές σακούλες μαύρες με νεκρούς. Η κόρη μου είπε «μπαμπά τι να πάω να πω για το μάτι μου, δεν βλέπεις τι γίνεται τώρα;» περιέγραψε ο μάρτυρας, το σπίτι του οποίου καταστράφηκε ολοσχερώς, έλιωσαν ακόμα και τα αιρ κοντίσιον και τα σίδερα, ενώ, όπως είπε όλη αυτή η κατάσταση τους δημιούργησε πολλά προβλήματα και μέχρι σήμερα πάνε σε ψυχολόγο.

Ο μάρτυρας, Ιωάννης Χατζηαθανασίου έχασε την αδελφή του η οποία έμενε στο Κόκκινο Λιμανάκι. «Η αδελφή μου απανθρακώθηκε. Έμενε στο Κόκκινο λιμανάκι. Δεν ειδοποιήθηκε κανένας, ούτε εγώ ειδοποιήθηκα για την πυρκαγιά. Κινδύνευσα κι εγώ αλλά ευτυχώς όταν πλησίασε το σπίτι μου στη Ραφήνα, η φωτιά είχε κατευναστεί» τόνισε ο μάρτυρας, ο οποίος είπε ότι είδε μία ρίψη ελικοπτέρου στις πέντε παρά πέντε.

Ο εγκαυματίας, Κωνσταντίνος Χατζησταματίου, ο οποίος έζησε μαζί με την οικογένεια του, τον πύρινο εφιάλτη. Ο μάρτυρας βρισκόταν σπίτι του στο Μάτι. «Γύρω στις 6 το απόγευμα,άρχισαν να πέφτουν μεγάλες καύτρες και η φωτιά ήταν σχεδόν μέσα στην αυλή μας. Βγαίνοντας από την είσοδο του σπιτιού, ήταν το πρώτο θερμικό κύμα που μας έκαψε. Τρέξαμε προς την παραλία, δεν μπορούσε να δεις σε απόσταση μεγαλύτερη των πέντε μέτρων. Είδα ένα αυτοκίνητο μας πήρε και μας κατέβασε στο λιμάνι. Παρέμεινα μιάμιση ώρα εκεί» είπε ο μάρτυρας στην κατάθεση του, εξηγώντας στη συνέχεια πως η φωτιά τους κυνήγαγε και τους έσπρωχνε προς την παραλία.

Στην συνέχεια όπως είπε είδε μέσα στο καπνό ένα τζίπ και αυτή ήταν η σωτηρία του. «Μέσα στον καπνό που μας έπνιγε, είδα κόκκινα φώτα και έτρεξα να δω ποιος ήταν για βοήθεια.Τους είπα σας παρακαλώ κινδυνεύει η ζωή μου και να με πάρουν. Με κατέβασαν από τον τζιπ με έβαλαν σε ιδιωτικό ασθενοφόρο και με πήγε στο νοσοκομείο. Είχα εγκαύματα. Έμεινα 40 ημέρες στο νοσοκομείο. Υποβλήθηκα σε δύο πλαστικές επεμβάσεις» περιέγραψε ο μάρτυρας σχετικά με τις δραματικές στιγμές που βίωσε.

Νωρίτερα, οι δικηγόροι υποστήριξης της κατηγορίας κατέθεσαν στο δικαστήριο υπόμνημα του ελληνικού δημοσίου το οποίο υποβλήθηκε στα διοικητικά δικαστήρια και στο οποίο επιρρίπτεται ευθύνη στους νεκρούς κατοίκους σε ποσοστό 95% γιατί δεν είχαν καθαρίσει τις αυλές!

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS