Συνεχίζεται ο εφιάλτης του κορωνοϊού: 7.200 κρούσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα-Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι

Συνεχίζεται ο εφιάλτης του κορωνοϊού: 7.200 κρούσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα-Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι

Υπενθυμίζεται ότι χθες καταγράφηκαν 8.613 κρούσματα.


Στα ίδια επίπεδα με χθες φαίνεται ότι θα κινηθούν τα σημερινά κρούσματα κοροναϊού.

Ειδικότερα, χθες καταγράφηκαν 8.613 κρούσματα και οι σημερινές προβλέψεις κάνουν λόγο για πάνω από 8.500 κρούσματα.

Εξαιτίας αυτής της έκρηξης, διάφορες συσκέψεις γίνονται το τελευταίο 24ωρο μεταξύ υπουργών και αρμόδιων αρχών για τις κινήσεις που ενδεχομένως χρειαστούν το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι όποιες παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν από το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο δοκιμάζεται σκληρά, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα όπου οι ΜΕΘ είναι ασφυκτικά γεμάτες.

Το επιτελείο του υπουργείου Υγείας ήδη εξετάζει το σενάριο της επιστράτευση ιατρών, με τα πρώτα sms να έχουν φτάσει ήδη στους ιδιώτες γιατρούς.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα είχε σήμερα τηλεδιασκέψεις με τους επικεφαλής των ιατρικών συλλόγων της χώρας, ζητώντας τους να συνδράμουν στην προσπάθεια στήριξης του ΕΣΥ, ώστε να μη χρειαστεί να προχωρήσουν επιστράτευση. Αν κάτι τέτοιο δεν τελεσφορήσει, θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνουν ανακοινώσεις για επιστράτευση -τουλάχιστον για τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία- την προσεχή Δευτέρα.

Ο κ. Πλεύρης θα έχει σήμερα επαφές και με κλινικάρχες. Ο υπουργός φαίνεται πως θα ζητήσει από όσες ιδιωτικές κλινικές διαθέσουν τις υπηρεσίες τους για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της περιόδου να σταματήσουν τα δικά τους χειρουργεία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ