Σύλληψη τρομοκρατών: Όλες οι εντολές τούς έρχονταν από το εξωτερικό - Τι είπε ο δικηγόρος των δύο προφυλακισμένων

Σύλληψη τρομοκρατών: Όλες οι εντολές τούς έρχονταν από το εξωτερικό - Τι είπε ο δικηγόρος των δύο προφυλακισμένων

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι δύο συλληφθέντες που φέρεται να ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή, στην Αθήνα.

Οι δυο κατηγορούμενοι αρνούνται κάθε συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, αποδέχονται, ωστόσο, τη εμπλοκή τους στην υπόθεση, μέχρι τη στιγμή που τράβηξαν και απέστειλαν τις φωτογραφίες του εστιατορίου-συναγωγή.

«Αποδέχεται το κομμάτι της απόπειρας με την έννοια ότι πήγε και είδε τον τόπο του εγκλήματος και υπαναχώρησε. Διότι είδε ότι δεν είναι τόσο εύκολο και ότι θα έχει συνέπειες» ανέφερε ο δικηγόρος των συλληφθέντων, Ηρακλής Στάβαρης. Όπως είπε, ήταν η τελευταία ενέργεια. 

Για τον «εγκέφαλο» που τους καθοδηγούσε απο το Ιράν, ισχυρίστηκαν ότι:

* Τον γνωρίζουν προσωπικά
* Ήταν συγχωριανός και συμμαθητής ενός εκ των δύο
* Είναι Πακιστανός και κατηγορείται για δολοφονίες
* Διαφεύγει στο Ιράν
* Τους είχε τάξει 15.000€ για κάθε θύμα

Ούτως ή άλλως, όμως, οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται πως είχαν λάβει ήδη ένα μικρό χρηματικό ποσό για τις φωτογραφίες του εστιατορίου που απέστειλαν στον «εγκέφαλο» στο Ιράν. Πάντως, φέρεται ούτε συνεργούς ναα βρήκαν ούτε όπλα και ό,τι επρόκειτο να τους βοηθήσει να πραγματοποιήσουν την αποστολή τους.

Νέο «ευχαριστώ» από τον Έλι Κοέν

Από την Κύπρο, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, ευχαρίστησε τις ελληνικές Αρχές.

«Το Ισραήλ αισθάνθηκε ανακούφιση και ευγνωμονεί τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας που κατάφεραν να αποτρέψουν την τρομοκρατική επίθεση εναντίον εβραϊκών και ισραηλινών στόχων. Ευχαριστώ» ανέφερε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, Έλι Κοέν.

Οι έρευνες συνεχίζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, με σκοπό να αναλυθούν τα πειστήρια που βρέθηκαν στην κατοχή τους σε Ζάκυνθο, Σπάρτη και Αθήνα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ