Πισπιρίγκου: Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Η ανακοίνωση Κούγια

Πισπιρίγκου: Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Η ανακοίνωση Κούγια

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς θα στραφεί κατά των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που την κατέστησαν κατηγορούμενη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κ. Πισπιρίγκου γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ότι η αγωγή θα κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών. Την ίδια στιγμή, θα απευθυνθεί και στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όπου θα καταθέσει «αγωγές κακοδικίας, ζητώντας μεγάλη χρηματική ικανοποίηση και απ' όλους όσους εισαγγελείς και δικαστές την κατέστρεψαν».

Όπως γίνεται γνωστό, πλην των μηνύσεων και αγωγών για αποζημίωση με 1 εκατ. ευρώ κατά των Καρακούκη-Καλόγρηα-Λέοντος-Σπηλιοπούλου, η κυρία Πισπιρίγκου θα προσφύγει στο ΕΔΑΔ κατά του ελληνικού κράτους.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, Αλέξη Κούγια, η προσφυγή θα γίνει για τις ενέργειες των εισαγγελέων Ελευθεριάνου και Μαστραντωνάκη και κατά των δικαστών Σαλάππα και Τζωρτζάτου, καθώς αγνόησαν «νόμιμες ιατροδικαστικές εκθέσεις νεκροψίες και νεκροτομές και νόμιμη πραγματογνωμοσύνη της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, κ. Αγγελικής Τσιόλα, της επίλεκτης ιατροδικαστού Αθηνών κ. Χριστίνας Τσάκωνα και του επίλεκτου ιατροδικαστού Πειραιώς κ. Σωκράτη Τσαντίρη».

Ακόμη και, σύμφωνα με την υπεράσπιση, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις και μαρτυρικές καταθέσεις του τακτικού ιατροδικαστού Λαρίσης κ. Κραββαρίτη, του τακτικού ιατροδικαστού και παθολογοανατόμου κ. Συμεών Μεσογίτη, η μαρτυρική κατάθεση και η ιατροδικαστική έκθεση της ιατροδικαστού, πραγματογνώμονος από τον πίνακα πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Ουρανίας Δημακοπούλου και η μαρτυρική κατάθεση του παθολογοανατόμου Χρήστου Ευτυχιάδη αγνοήθηκαν.

Ο κ. Κούγιας υποστηρίζει ότι οι δικαστές και εισαγγελείς αγνόησαν τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας όσον αφορά τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης και στο πώς ανατρέπεται «και με μία κωμικού νομικού/επιστημονικού περιεχομένου απλή έκφραση γνώμης δύο αυτοδιορισμένων ιατροδικαστών» άσκησαν παράνομα ποινικές διώξεις στη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία, βάσει αυτών, κρίθηκε προφυλακιστέα χωρίς να συντρέχει κάποια από τις προϋποθέσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS