Στην Αθήνα ο Ισραηλινός καθηγητής Ναντίρ Αρμπέρ – Ξεκινούν κλινικές δοκιμές για το φάρμακο κατά της Covid

Στην Αθήνα ο Ισραηλινός καθηγητής Ναντίρ Αρμπέρ – Ξεκινούν κλινικές δοκιμές για το φάρμακο κατά της Covid

Στις 11:30 θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου - Η κλινική μελέτη θα ξεκινήσει στα Νοσοκομεία «Αττικόν» και «Σωτηρία»
«Σάρκα και οστά» παίρνει το σχέδιο για κλινικές δοκιμές και στην Ελλάδα του φαρμάκου κατά του κορωνοϊού, που ανακοίνωσε κατά τη συνάντηση του, τον περασμένο Φεβρουάριο, με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Ισραήλ ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός καθηγητής Ναντίρ Αρμπέρ βρίσκεται στην Αθήνα για την έναρξη των κλινικών δοκιμών για το φάρμακο εναντίον της νόσου Covid.

Στις 11:30 θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και του Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ και επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου Nadir Arber βρίσκεται από στην Ελλάδα και θα συναντηθεί και με τους Βασίλη Κικίλια και Σωτήρη Τσιόδρα προκειμένου να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες και να ξεκινήσει σύντομα η κλινική μελέτη στη χώρα μας του ισραηλινού φαρμάκου για την αντιμετώπιση σοβαρών επιπλοκών της νόσου COVID-19.

Η συνεργασία μεταξύ των επιστημόνων των δύο χωρών είχε συζητηθεί στη συνάντηση Μητσοτάκη – Νετανιάχου τον Φεβρουάριο, όπου συμφωνήθηκε η συμβολή ελληνικών νοσοκομείων στις κλινικές δοκιμές για το φάρμακο.
entaniaxoys

Τότε ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε συζητήσει με τον ισραηλινό συνάδελφό του για τις έρευνες που γίνονται στο Τελ Αβίβ και για τη δυνατότητα το νέο φάρμακο να «ταξιδέψει» στην Ελλάδα.

Η κλινική μελέτη θα ξεκινήσει στα Νοσοκομεία «Αττικόν» και «Σωτηρία» και χορηγός της είναι η Ιατρική Εταιρία Αθηνών.

Σήμερα, μαζί με τον Βασίλη Κοντοζαμάνη ο Σωτήρης Τσιόδρας υποδέχθηκαν τον καθηγητή Nadir Arber στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

O αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης καλωσόρισε τον καθηγητή Nadir Arber στη χώρα μας, τονίζοντας ότι με την επιστημονική του έρευνα έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός καινοτόμου φαρμάκου, το οποίο, όπως είπε, «αισιοδοξούμε ότι θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη μάχη κατά της πανδημίας, εφόσον ολοκληρωθούν οι μελέτες και τα αποτελέσματα είναι θετικά».

Άμεσα προσέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, θα ξεκινήσει στην Ελλάδα, σε συνεργασία με Ισραηλινούς επιστήμονες, η κλινική μελέτη για το νέο φάρμακο.

Το φάρμακο είναι εισπνεόμενο και κατά την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών δεν προκάλεσε καμία παρενέργεια στους ασθενείς που το έλαβαν, όπως ο Nadir Arber, έχει αναφέρει. Παράλληλα, είχε τονίσει πως το φάρμακο είχε θετική επίδραση στην εξέλιξη των ασθενών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS