Στην Αθήνα η 130ή Σύνοδος ΥΠΕΞ του Συμβουλίου της Ευρώπης - Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στην Αθήνα η 130ή Σύνοδος ΥΠΕΞ του Συμβουλίου της Ευρώπης - Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στην Αθήνα χτυπά σήμερα η «καρδιά» του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η πανδημία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα πραγματοποιηθεί η 130ή Σύνοδος Υπουργών Εξωτερικών των κρατών- μελών του Οργανισμού.

Στη συνεδρίαση της Υπουργικής Συνόδου, θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τις εργασίες της Συνόδου θα ανοίξει με ομιλία του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η οποία θα μεταδοθεί απευθείας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ελληνικής Προεδρίας coegreekchairmanship2020.gov.gr/social-media/ και των επίσημων λογαριασμών facebook.com/coegreekchairmanship2020/live/ και outube.com/c/GreekChairmanshipCouncilofEurope/.

Στην Υπουργική Σύνοδο της Αθήνας θα συμμετάσχουν με φυσική παρουσία, η γενική Γραμματέας του Συμβουλίου, Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς (Marija Pejcinovic Buric), ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Ρόμπερτ Σπάνο (Robert Spano), o πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου, Ρικ Ντάεμς (Rik Daems) και η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς (Dunja Mijatovic).

Λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία, η συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών των 47 κρατών - μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στο πλαίσιο της Υπουργικής Συνόδου, αναμένεται να εκδοθεί Κείμενο Διακήρυξης σχετικά με την προάσπιση της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε καιρό πανδημίας. Επίσης, θα ανακοινωθεί η ίδρυση του Παρατηρητηρίου της Ιστορίας.

Μετά το πέρας της Υπουργικής Συνόδου, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τη γενική γραμματέα του Συμβουλίου Marija Pejcinovic Buric, περί ώρα 13:30 μ.μ., στο υπουργείο Εξωτερικών (7ος όροφος, Ακαδημίας 1, Αθήνα).

Επετειακή Εκδήλωση στη Βουλή για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Στη συνέχεια, στις 6 το απόγευμα, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας, θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή (Αίθουσα Γερουσίας) επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), με κεντρική ομιλήτρια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην εκδήλωση, όπως γινεται γνωστό με την ίδια ανακοίνωση, θα συμμετάσχουν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος Επιτροπής Υπουργών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η βουλευτής και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντόρα Μπακογιάννη, η γενική γραμματέας του Συμβουλίου, Marija Pejcinovic Buric, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Robert Spano, o πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού, Rik Daems και η επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Dunja Mijatovic. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής και από το WebTV-3 της Βουλής, όπου υπάρχει επιλογή γλώσσας μεταξύ ελληνικών, αγγλικών και γαλλικών: parltv.live.grnet.gr/webtv/#!pid=webtv3

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS