Sports Pass: Νέο voucher ύψους 300 ευρώ για μαθητές - Πότε θα δοθεί και ποιους αφορά, όσα πρέπει να γνωρίζετε

Sports Pass: Νέο voucher ύψους 300 ευρώ για μαθητές - Πότε θα δοθεί και ποιους αφορά, όσα πρέπει να γνωρίζετε

Νέο επίδομα καθιερώνει το υπουργείο Παιδείας για την ενίσχυση της άθλησης με τη χορήγηση νέου voucher με το όνομα «Sports Pass», ύψους 300 ευρώ, σε μαθητές για την εγγραφή τους σε αθλητικά σωματεία. Tο Sports Pass απευθύνεται σε μαθητές Α΄ Γυμνασίου.

Σημειώνεται πως μέσω του ετήσιου σχεδίου δράσης του υπουργείου Παιδείας το Sports Pass αναμένεται να ενεργοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2024. Πρόκειται για ένα voucher στον αθλητισμό, που θα δοθεί για πρώτη φορά σε παιδιά οικογενειών από χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, έτσι ώστε να έχουν το δικαίωμα στην άθληση σε σωματεία της περιοχής τους.

Οι δικαιούχοι του Sports Pass

Τα κριτήρια του Sports Pass θα είναι εισοδηματικά και θα αφορά περίπου 35.000 μαθητές της Α΄ Γυμνασίου από τους συνολικά 100.000 που φοιτούν στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου. Μέχρι στιγμής να έχουν δοθεί περαιτέρω διευκρινήσεις για τα κριτήρια αυτά.

Πρόκειται για μια οικονομική ενίσχυση που εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και ανάδειξης του αθλητισμού στην κοινωνία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ