Σήμερα η δικαστική απόφαση για το αν ο Νίκος Κουρής θα μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα Θεοδωράκης

Σήμερα η δικαστική απόφαση για το αν ο Νίκος Κουρής θα μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα Θεοδωράκης

Σήμερα Πέμπτη αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή, με την οποία ζητά από το δικαστήριο να εκδόσει προσωρινή διαταγή εναντίον του, απαγορεύοντάς του να χρησιμοποιεί το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο 54χρονος Νίκος Κουρής χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια το όνομα Θεοδωράκης, με το οποίο δραστηριοποιείται τόσο κοινωνικά όσο και επαγγελματικά.

Ωστόσο, αφορμή για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη είναι ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός που λειτουργεί ο κ. Κουρής, με τον τίτλο «Mikis Radio», το πρόγραμμα του οποίου είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στη μουσική του μεγάλου συνθέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο συνθέτης είχε δώσει την συγκατάθεσή του για τη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού, ενώ μέχρι πέρυσι τουλάχιστον, διατηρούσε συχνή επικοινωνία με τον κ. Κουρή, δηλώνοντας ικανοποιημένος από τη λειτουργία του σταθμού, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο τον Νίκο Κουρή, τού είχε παραχωρήσει ένα πολύτιμο υλικό με 4.000 και πλέον ηχογραφήσεις από συναυλίες του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών η Μαργαρίτα Θεοδωράκη δήλωσε πως γνώρισε τον συγκεκριμένο άνθρωπο πριν από μερικά χρόνια, πως δεν είχε δώσει σημασία στην αρχή αλλά πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει γι' αυτό και πήρε την απόφαση να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του προκειμένου να μην χρησιμοποιεί το όνομα του πατέρα της καθώς πιστεύει πως «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος στην περιουσία».

Από την πλευρά του ο Νίκος Κουρής δήλωσε πως δεν επιθυμούσε το όλο θέμα να πάρει δημοσιότητα, κάτι που όμως ανατράπηκε από την δικαστική επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον του τα δύο παιδιά του συνθέτη.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως δεν διεκδικεί κάτι από την περιουσία του Μίκη Θεοδωράκη αλλά μετά την έκβαση που πήρε η υπόθεση είναι πλέον διατεθειμένος να υποβληθεί σε τεστ DND προκειμένου να αποδείξει τα λεγόμενά του:«Καλώ την Μαργαρίτα να μελετήσει το τραγούδι του νεκρού αδερφού που έχει γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης. Δεύτερον να ψάξει στο σπίτι να βρει χειρόγραφο που έχω αφήσει ότι δεν με ενδιαφέρει η περιουσία του ούτε η δημοσιότητα. Για μένα πλούτος είναι ότι μου εμπιστεύτηκε το έργο του, μου έδωσε 4.000 τραγούδια του τα οποία με τη βοήθεια των συνεργατών του τα έχω διπλασιάσει και προσπαθώ να διαδώσω το έργο του παγκοσμίως. Ό, τι έκανα εδώ και 20 χρόνια σαν Νίκος Θεοδωράκης, το έκανα με τη συναίνεσή του. Το είχε αποδεχτεί, δεν με αμφισβήτησε ποτέ. Θα προχωρήσω σε επόμενα βήμα για αποδειχτεί με τεστ DNA».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ