Σχολεία: «Κλειδώνει» η ματαίωση των προαγωγικών

Σχολεία: «Κλειδώνει» η ματαίωση των προαγωγικών

Το πλέον πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή, είναι να ανοίξουν οι υπόλοιπες βαθμίδες των σχολείων την 10η Μαΐου.Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται το άνοιγμα δημοτικών και γυμνασίων λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων που καταγράφει ο ΕΟΔΥ. Ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων καθιστά ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα παρά την εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να ανοίξουν όσο το δυνατόν συντομότερα.

Το πλέον πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή, είναι να ανοίξουν οι υπόλοιπες βαθμίδες των σχολείων την 10η Μαΐου. Σε κάθε περίπτωση, το «εισιτήριο» για τη λειτουργία των σχολείων θα είναι το self test που δείχνει να εφαρμόζεται με επιτυχία για την ώρα στα λύκεια της χώρας.

Σε αντίθεση με τον χρόνο ανοίγματος των γυμνασίων και των Λυκείων, το τοπίο φαίνεται να είναι πιο ξεκάθαρο για τις προαγωγικές εξετάσεις. Παρότι δεν υπάρχουν επίσημες αποφάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα δείχνουν ότι ούτε φέτος θα γίνουν προαγωγικές στα γυμνάσια και στα λύκεια. Σε αυτή την περίπτωση η αξιολόγηση θα γίνει με τους βαθμούς των τετραμήνων.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας για το ίδιο θέμα στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε το θέμα είναι υπό συζήτηση. «Οι σχετικές αποφάσεις πέρυσι ανακοινώθηκαν αργότερα» τόνισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θέμα πιθανώς θα κλείσει σε δυο εβδομάδες από σήμερα, ίσως αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα.

«Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τα Γυμνάσια, πότε θα ανοίξουν, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις εν ευθέτω χρόνω» συμπλήρωσε.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι και οι εκπαιδευτικοί ζητούν να μη γίνουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS