Σχολεία: Από αύριο στα φαρμακεία τα πέντε δωρεάν self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς - Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Σχολεία: Από αύριο στα φαρμακεία τα πέντε δωρεάν self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς - Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Από αύριο, Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου,έως και την Τετάρτη 2 Μαρτίου, οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να προμηθεύονται πέντε δωρεάν self test από τα φαρμακεία όλης της χώρας.

Στόχος είναι να καλυφθούν οι ανάγκες ελέγχου των ημερών από 1 Μαρτίου έως και 15 Μαρτίου 2022, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Η βεβαίωση
Υπενθυμίζεται ότι βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

Παράλληλα, οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρούν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Οι δηλώσεις
Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS