Self test: Από τη Δευτέρα ξεκινά η διάθεσή τους στα φαρμακεία - Ποιοι τα δικαιούνται

Self test: Από τη Δευτέρα ξεκινά η διάθεσή τους στα φαρμακεία - Ποιοι τα δικαιούνται

Η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης self tests

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει σε όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους δύο δωρεάν self test, ένα πριν τις γιορτές και ένα αμέσως μετά.

Σκοπός είναι να εντοπιστούν τυχόν ασυμπτωματικοί και να ανακοπεί η διάδοση αλλά και να πάμε στις γιορτές με όσο το μεγαλύτερη ασφάλεια. Και με το δεύτερο τεστ, που θα δοθεί μετά τις γιορτές θα επιχειρηθεί να εντοπιστούν τυχόν κρούσματα που προέκυψαν από τις συνάξεις που λογικά θα υπάρξουν τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι η διανομή των self tests θα ξεκινήσει από την ερχομενη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίοίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για τα δωρεάν self test

Από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου ξεκινά η διανομή αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) με στόχο την καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και την αποφυγή της διασποράς του ιού SARS-CoV-2 την περίοδο των εορτών.

Συγκεκριμένα, από τις 6/12/2021 έως τις 12/12/2021 όλοι οι ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα (1) self test από τα φαρμακεία της χώρας.

Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί το διάστημα 3/1/2022-7/1/2022.

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 12/12, ώστε να περιορίσουμε το ιικό φορτίο και την κυκλοφορία του ιού ενόψει της εορταστικής περιόδου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS