Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Κύθνου - Αισθητός στην Αττική

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Κύθνου - Αισθητός στην Αττική

Σεισμική δόνηση 4,3 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κύθνου, λίγα λέπτα πριν τις 12 το μεσημέρι (11:52) και έγινε αισθητή στην Αττική.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εστιάζεται στα 17 χλμ. βόρεια-βορειανατολικά της Κύθνου, με εστιακό βάθος τα 13,9 χλμ.

Γεράσιμος Παπαδόπουλος για σεισμό στην Κύθνο: Μικρή έκπληξη

«Μικρή έκπληξη» χαρακτήρισε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος τον σεισμό 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοιχτά της Κύθνου.

Σύμφωνα με όσα έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook, αποτελεί έκπληξη λόγω του ότι η περιοχή έχει πολύ χαμηλή σεισμικότητα.

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

«Σεισμός στις 11.53 με προκαταρκτικό μέγεθος 4,4 και επίκεντρο 42 χλμ. δυτικά της Ερμούπολης Σύρου. Αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής, κυρίως στα νότια και ανατολικά προάστια. Μικρή έκπληξη, γιατί η περιοχή έχει πολύ χαμηλή σεισμικότητα», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ