Σε σκληρό lockdown μπαίνουν τέσσερις περιφερειακές ενότητες και πέντε δήμοι

Σε σκληρό lockdown μπαίνουν τέσσερις περιφερειακές ενότητες και πέντε δήμοι

Άλλες τέσσερις περιφερειακές ενότητες και πέντε δήμοι αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς αυστηρού lockdown εξαιτίας της αυξημένης διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίασή της σήμερα εισηγήθηκε να τεθούν σε «βαθύ κόκκινο» οι περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Λέσβου, καθώς επίσης και οι δήμοι Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Συνεδριάζουν οι ειδικοί για παράταση του lockdown και… οδηγίες για τα Κούλουμα
Οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν σήμερα για να αποφασίσουν για την παράταση του lockdown, που λήγει τυπικά την Κυριακή, ωστόσο δεν τίθεται θέμα για άρση των μέτρων και, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγούνται να συνεχιστεί το lockdown μέχρι και το τέλος Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει έντονη ανησυχία λόγω της επικράτησης των μεταλλάξεων, που σημαίνει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, αλλά και εξαιτίας του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων και διασωληνώσεων που πιέζουν τα νοσοκομεία, ειδικά της Αττικής.

Πέρα από την παράταση του lockdown, οι ειδικοί της επιτροπής θα συζητήσουν και το θέμα της Καθαράς Δευτέρας.

Θέμα απαγόρευσης στο πέταγμα του χαρταετού δεν υπάρχει, ωστόσο η σύσταση των αρμοδίων είναι η αποφυγή του συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα, αφού τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να εντατικοποιηθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, προκειμένου να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις εκτός δήμου και νομού κατοικίας.

Πάντως, στην απογευματινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να κάνει ειδική αναφορά στο θέμα, απευθύνοντας σύσταση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Πάει πιο πίσω το άνοιγμα
Δύσκολο θεωρείται και το οποιοδήποτε άνοιγμα στις 22 Μαρτίου που είχε θέσει σαν πρώτο στόχο η κυβέρνηση.

Αν και στην κυβέρνηση στόχευαν να γίνει ένα πρώτο άνοιγμα με το λιανεμπόριο στις 22 Μαρτίου, τα τελευταία δεδομένα καθιστούν απαγορευτική, προς το παρόν, αυτή τη συζήτηση, όπως τόνισε χθες και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Φοβάμαι ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση για οποιοδήποτε άνοιγμα μέσα στον Μάρτιο δεν είναι της παρούσης», δήλωσε επί του θέματος, κάτι που τόνισε μία ημέρα πριν και ο Αδωνις Γεωργιάδης. «Αν συνεχίζει να καλπάζει η πανδημία, το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Η ραγδαία αύξηση των μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού, αλλά και η αύξηση σε εισαγωγές στα νοσοκομεία φέρνουν δεύτερες σκέψεις, με τους ειδικούς να αναμένεται να κάνουν νέες εισηγήσεις στην κυβέρνηση.

Με τη δεδομένη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και έτσι είναι πλέον πολύ πιθανό να εισηγηθούν και νέα παράταση του lockdown έως το τέλος του μήνα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ