Κατάθεση-σοκ από ιατροδικαστή στη δίκη της Πισπιρίγκου: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου ενδέχεται στα επόμενα τρία χρόνια να έχει πεθάνει»

Κατάθεση-σοκ από ιατροδικαστή στη δίκη της Πισπιρίγκου: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου ενδέχεται στα επόμενα τρία χρόνια να έχει πεθάνει»

«Βόμβες» εξαπέλυσε στη δίκη για την υπόθεση Ρούλα Πισπιρίγκου κατά την τρίτη ημέρα της κατάθεσής της ως μάρτυρας υπεράσπισης της κατηγορουμένης η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου.

Η μάρτυρας επέμεινε, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, πως η μικρή Τζωρτζίνα είχε παθολογία και ισχυρίστηκε πως ενδεχομένως υπήρξε κάποιο καρδιολογικό νόσημα από το οποίο πάσχει τόσο η κατηγορούμενη όσο και τα παιδιά της.

«Υπάρχει μαγνητική καρδιάς, σύμφωνα με την οποία η κατηγορούμενη έχει 48% κλάσμα εξώθησης. Η Τζωρτζίνα πέθανε με 50% κλάσμα εξώθησης. Αν στα δύο χρόνια χάσει το 20% από τη λειτουργικότητα της καρδιάς, την επόμενη τριετία ενδέχεται η ίδια να έχει πεθάνει. Αυτή τη στιγμή η μητέρα έχει καρδιά 70χρονου και είναι 34 ετών», κατέθεσε η κ. Δημακοπούλου.

Προηγήθηκαν οι ερωτήσεις που υπέβαλε ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, Δημήτρης Καράμπελας, στη μάρτυρα σχετικά με τα ευρήματα της τοξικολογικής έκθεσης. Ο κ. Καράμπελας γνωστοποίησε, μάλιστα, στο δικαστήριο ότι υποβάλει αίτημα για κατ' αντιπαράσταση εξέταση του προσωπικού της ΜΕΘ του Παίδων με την κυρία Δημακοπούλου.

Δ. Καράμπελας: Αμφισβητείτε δηλαδή το έγγραφο του Παίδων;

Μάρτυρας: Ναι, ευθέως. Αμφισβητώ την τοξικολογική έκθεση. Ό,τι έχει γίνει στο παιδί έχει γίνει εν ζωή. Όλα αυτά δεν είναι ιατρική και ιατροδικαστική επιστήμη.

Δ. Καράμπελας: Δηλαδή η κεταμίνη δόθηκε από το ιατρικό προσωπικό;

Μάρτυρας: Η κεταμίνη έχει δοθεί μετά τις 14:28, όταν η μητέρα δεν είναι μαζί με το παιδί.

Δ. Καράμπελας: Γιατί δεν πιστεύετε τους συναδέλφους σας και προσχωρείτε στην άποψη της κατηγορούμενης;

Μάρτυρας: Κάνω εγώ υπεράσπιση στην κατηγορούμενη;

Δ. Καράμπελας: Στο σημείο αυτό υποβάλλουμε αίτημα για κατ' αντιπαράσταση εξέταση του ιατροδικαστή Μπουζιάνη και των ιατρών/νοσηλευτών της ΜΕΘ Παίδων με την κ. Δημακοπούλου.

Δ. Καράμπελας: Τον κ. Μπουζιάνη τον γνωρίζετε; Τον θεωρείτε επαρκή;

Μάρτυρας: Επαρκής ιατροδικαστής, είναι χρόνια στην ιατροδικαστική υπηρεσία, δεν έχει πειθαρχικά, είναι επαρκέστατος. Έχει αφήσει να αιωρείται η ανθρωποκτονία, στο πόρισμα δεν λέει ανθρωποκτονία.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ένταση της μάρτυρος υπεράσπισης με την πρόεδρο

Στην έναρξη της συνεδρίασης για την υπόθεση που αφορά στη Ρούλα Πισπιρίγκου, η μάρτυρας ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένη, με αποτέλεσμα να έχει έναν έντονο διάλογο με την πρόεδρο της έδρας.

Πρόεδρος: Θα μιλάτε πιο ήρεμα.

Μάρτυρας: Μου μιλάτε με ειρωνεία.

Πρόεδρος: Χαμηλώστε τους τόνους. Δεν σας ειρωνεύεται κανείς. Αν κάποιες ερωτήσεις μας σας φαίνονται αστείες ιατρικά, δεν είναι ότι θέλω να σας ειρωνευτώ, αλλά να καταλάβει το δικαστήριο. Εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία. Δεν έχουν τίποτα μαζί σας. Αν έρχεστε φορτισμένη από άλλα θέματα που συμβαίνουν έξω από την αίθουσα, π.χ. συνεντεύξεις, εμάς δεν μας απασχολούν.

Μάρτυρας: Είμαι 40 ετών και είμαι πραγματογνώμονας σε πολύ μεγάλες υποθέσεις. Δεν δέχομαι να μου λένε ότι δεν έχω σεβασμό στο δικαστήριο.

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Κανένας θάνατος παγκοσμίως από κεταμίνη»

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ρώτησε τη μάρτυρα για την τοξικολογική έκθεση του καθηγητή Ν. Ράικου.

«Δεν υπάρχει καμία εξήγηση γιατί ο κ. Ράικος έδωσε την έκθεση σε τέσσερις ταχύτητες, όλα βγαίνουν σε μία μέρα. Είναι όλεθρος για την κοινωνία να βγαίνουν εκθέσεις με τέτοιον τρόπο. Βρήκε ροκουρόνιο έναν χρόνο μετά. Είναι σαν να κάνει τον τεχνικό σύμβουλο, πρέπει να δώσει αποτελεσμα την ίδια ημερομηνία», είπε η κ. Δημακοπούλου.

Αλ. Κούγιας: Ο κ. Μπουζιάνης έκανε τη δουλειά του σωστά;

Μάρτυρας: Βρέθηκε σε μεγάλο αδιέξοδο από συναδέλφους του, έπρεπε να γίνει συμβούλιο.

Αλ. Κούγιας: Έχει καταγραφεί θάνατος που να οφείλεται σε δηλητηρίαση από κεταμίνη;

Μάρτυρας: Πουθενά δηλητηρίαση από κεταμίνη παγκοσμίως, ειδικά σε παιδιά κανένας θάνατος. Και σε μεγαλύτερα άτομα μόνο σε συνάρτηση με άλλες ουσίες, δηλαδή αλκοόλ κ.λπ.

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

hmc gif 300 600

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS