Reuters: Η Ελλάδα βάζει τέλος στην υποχρεωτική καραντίνα για τουρίστες από την ΕΕ και 5 ακόμη χώρες -Από την επόμενη εβδομάδα

Reuters: Η Ελλάδα βάζει τέλος στην υποχρεωτική καραντίνα για τουρίστες από την ΕΕ και 5 ακόμη χώρες -Από την επόμενη εβδομάδα

Η Ελλάδα σκοπεύει να άρει τους περιορισμούς για υποχρεωτική καραντίνα σε ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες πέντε χώρες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, από την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Τον περασμένη μήνα, η Ελλάδα ήρε την υποχρεωτική καραντίνα μίας εβδομάδας για τους Ισραηλινούς ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί και φέρουν αρνητικό τεστ, ενώ πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι θα ανοίξει τον τουριστικό της τομέα, βασικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας της, από τα μέσα Μαΐου.

«Θα σταματήσουμε σταδιακά τους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας πριν από το άνοιγμα στις 14 Μαϊου» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού στο Reuters, ζητώντας να μείνει ανώνυμος.

Ποιες χώρες αφορά
Ο αξιωματούχος είπε ότι οι πολίτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και Κέρκυρα, και δύο συνοριακές διαβάσεις.

Οι επιβάτες από αυτές τις χώρες δεν θα τεθούν σε καραντίνα, αρκεί να αποδείξουν ότι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου COVID-19 ή δείχνουν αρνητικό τεστ PCR που πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν από την άφιξή τους, δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι τουρίστες θα είναι υπόκειται σε εγχώριους περιορισμούς του lockdown.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, όλοι οι ξένοι που φθάνουν στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού και να μπαίνουν σε καραντίνα για 7 ημέρες. Για τους τουρίστες από τη Βρετανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απαιτείται δεύτερο τεστ κατά την άφιξή τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS