Στον ανακριτή ο προπονητής που κατηγορείται ότι βίασε 11χρονη αθλήτρια: Τι φώναξε στους δημοσιογράφους

Στον ανακριτή ο προπονητής που κατηγορείται ότι βίασε 11χρονη αθλήτρια: Τι φώναξε στους δημοσιογράφους

Ενώπιον του ανακριτή οδηγείται ο 38χρονος πρώην προπονητής, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε βιάσει μία 11χρονη αθλήτρια ιστιοπλοΐας πριν από 10 χρόνια.

Ο 38χρονος έφτασε με αστυνομική κλούβα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων πριν από λίγα λεπτά. Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στα κρατητήρια. Στην ερώτηση των δημοσιογράφων εάν έχει να δηλώσει κάτι απάντησε «να πείτε στο Σπύρο να ψάξει τη μάνα του, τη γυναίκα του και την κόρη του, να ψάξει τι γίνεται σπίτι του».

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 38χρονο μετά από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση της αθλήτριας, που σήμερα είναι 21 ετών, στον Εισαγγελέα Ν.Στεφανάτο, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου. Η κατάθεση ελήφθη υπό άκρα μυστικότητα, ενώ ακολούθησαν οι καταθέσεις των γονέων της. Τα όσα είπαν στον εισαγγελικό λειτουργό, τον οδήγησαν στο να ζητήσει τη σύλληψη του 38χρονου, καθώς τα αδικήματα που φέρεται να έχει τελέσει δεν έχουν παραγραφεί.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον πρώην προπονητή στη Σάμο, όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια και τον μετήγαγαν με το πλοίο της γραμμής στον Πειραιά και στη συνέχεια τον οδήγησαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Σε δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες ο 38χρονος έχει αρνηθεί ότι βίασε το κορίτσι και υποστηρίζει ότι είχαν δεσμό και πως ήθελε να παντρευτούν. Πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριά κακουργήματα καθώς κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Συνελήφθη ο προπονητής που κατηγορείται

Προκαταρκτική, κάτω από άκρα μυστικότητα διενεργεί ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος για τις καταγγελίες της συναθλήτριας της Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά, από παράγοντας της ιστιοπλοΐας, σε ηλικία που ήταν ανήλικη και μάλιστα κάτω των 13 ετών, γεγονός που έχει και βαρύτερη ποινική αντιμετώπιση.

 

Η αθλήτρια και οι γονείς της κατέθεσαν τα τελευταία 24ωρα.

Πρόκειται για μία υπόθεση, η οποία θα αντιμετωπιστεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με εξαιρετικά μεγάλη ευαισθησία, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να προστατευτεί η 21 ετών, σήμερα, αθλήτρια.

Χθες, μάλιστα, ο προπονητής που κατηγορείται ότι βίασε την 21χρόνη σήμερα αθλήτρια της ιστιοπλοΐας όταν ήταν 11 ετών συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών.

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασελγεία.

Το στοίχημα των εισαγγελικών αρχών, είναι η θύελλα που ξέσπασε με τις καταγγελίες της ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, να μην κοπάσει και να φέρει καρπούς, προκειμένου να υπάρξουν και άλλες ανάλογες περιπτώσεις γυναικών, που θα νιώσουν ασφάλεια και θα προσφύγουν στις δικαστικές αρχές.

Αυτή ήταν, άλλωστε, και η στόχευση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, όταν πριν από μία εβδομάδα-ακριβώς-διέταξε τη διενέργεια αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής εξέτασης, παρά το γεγονός, ότι η πράξη την οποία κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου, τελέστηκε το 1998 και, συνεπώς, έχει παραγραφεί, σύμφωνα με την ελληνική έννομη τάξη.

Το γεγονός, ωστόσο, πως, η Σοφία Μπεκατώρου, στη δημόσια τοποθέτηση της, υποστήριξε πως υπάρχουν κι άλλες αθλήτριες οι οποίες έχουν βιώσει ανάλογα γεγονότα, συνετέλεσε στην διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εντοπιστούν, κι άλλες, ενδεχομένως, περιπτώσεις. Κάτι που τελικά συνέβη.

Η Ολυμπιονίκης, πέρα από την περιγραφή των όσων τραγικών έζησε η ίδια, έδωσε στον εισαγγελικό λειτουργό που την εξέτασε και το όνομα συναθλήτριας της, καθώς και του προσώπου που φέρεται να την βίασε. Τα δύο καταγγελλόμενα πρόσωπα είναι διαφορετικά.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, διενεργείται και μία παράλληλη έρευνα από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, σχετικά, με όσα έχουν καταγγελθεί από τον ολυμπιονίκη, Νίκο Κακλαμανάκη, για την ύπαρξη σοβαρών φαινομένων διαφθοράς στο χώρο της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας.

Η έρευνα αυτή έχει αρχίσει από τον περασμένο Νοέμβριο όταν και η Σοφία Μπεκατώρου περιέγραψε για πρώτη φορά τι της συνέβη το 1998 στην Ισπανία και κατέθεσε το όνομα του πρώην εδώ και λίγες ημέρες ισχυρού παράγοντας της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας τον οποίο καταγγέλλει ότι την βίασε.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, ήδη η δικηγόρος, Έλλη Ρούσσου, η οποία εκπροσωπεί τους δύο ολυμπιονίκες, Νίκο Κακλαμανάκη και Σοφία Μπεκατώρου, κατέθεσε αίτημα προκειμένου να καταθέσουν οκτώ πρόσωπα, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, οι δύο αθλητές είναι σημαντικά για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Παράλληλα, με το αίτημα ζητούνται και κρίσιμα έγγραφα που ενδεχομένως δώσουν νέα ώθηση στα ερευνώμενα περιστατικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS