Καιρός: Νέα επιδείνωση από αύριο -Πάσχα με ανοιξιάτικο σκηνικό

Καιρός: Νέα επιδείνωση από αύριο -Πάσχα με ανοιξιάτικο σκηνικό

Aντίστροφα κυλά πλέον ο χρόνος μέχρι να μπούμε επίσημα στη Μεγάλη Εβδομάδα και στο Πάσχα του 2023, το οποίο φέτος θα γιορταστεί «ελεύθερα», αφού μετά από τρια χρόνια μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, φέτος όλοι οι περιορισμοί έχουν καταργηθεί.

Σίγουρα το 2022 τα μέτρα δεν θύμιζαν σε καμία περίπτωση αυτά του 2021 όπου υπήρχε ακόμη απαγόρευση κυκλοφορίας για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Ωστόσο και την περσυνή χρονιά κάποια μέτρα ήταν σε ισχύ. Φέτος όμως, ο εορτασμός του Πάσχα 2023 θα είναι υψηλού συμβολισμού, αφού αυτό θα γιορταστεί χωρίς κανένα απολύτως περιορισμό με αποτέλεσμα τα χωριά και τα νησιά όλης της χώρας να αναμένεται να «βουλιάξουν» από κόσμο.

Μάλιστα με το σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» μπήκε τέλος ακόμα και στην υποχρεωτική χρήση μάσκας που ίσχυε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέχρι πρότινος. Εξαιρέσεις υπάρχουν μόνο για τα νοσοκομεία, καθώς τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Τι καιρό θα έχει την Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα

Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δεν φαίνεται να είναι σύμμαχος των εκδρομέων, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες τις Μεγάλης Εβδομάδας, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων. Όπως τονίζουν ο καιρός φαίνεται να είναι άστατος, αλλά να φτιάχνει όσο πλησιάζουμε προς την Κυριακή του Πάσχα. Καλύτερη και ασφαλέστερη εικόνα για το σκηνικό του καιρού την Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και για την Κυριακή του Πάσχα για το παραδοσιακό σούβλισα του οβελία αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Τι «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι για τον καιρό του Πάσχα

Όπως ανέφερε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, ο έμπειρος μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, σήμερα ο καιρός καλυτερεύει, ωστόσο από αύριο Πέμπτη (6/4) το σκηνικό αλλάζει και πάλι. «Νέα κακοκαιρία έρχεται από τα δυτικά και θα περνάει σιγά-σιγά σε ολόκληρη τη χώρα. Πέρα από τις βροχές και τις καταιγίδες έχουμε χιόνια στα βουνά πάνω από τα 1.500 μέτρα υψόμετρο, και όχι πιο χαμηλά, λόγω των νοτιάδων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό το πάρε-δώσε του καιρού θα συνεχιστεί έως και το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων και λίγο-πολύ μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη. Από κει και πέρα, ο καιρός δείχνει, τουλάχιστον προς το παρόν, ότι την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα βελτιωθεί αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα για βεβαιότητες».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, μέχρι το Πάσχα θα έχουμε διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες. Ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ, ανέφερε ότι ο καιρός βελτιώνεται από σήμερα, Τετάρτη (5/4) σε όλη την χώρα, από τις βραδινές ώρες όμως, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει την χώρα από τα δυτικά και θα πάμε κάπως έτσι μέχρι τα μέσα της Μ. Εβδομάδας.

Βασικό χαρακτηριστικό της ημέρας σήμερα θα είναι οι άνεμοι που από νότιοι γυρίζουν σε βορειοδυτικοί κάτι που θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης. Το νέο κύμα που έρχεται το βράδυ από τα δυτικά, θα επηρεάσει όλη την χώρα με κύρια χαρακτηριστικά βροχές και καταιγίδες αλλά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Παρασκευή και Σάββατο όμως ο καιρός βελτιώνεται και πάλι αλλά από την Κυριακή και μετά και όσο πλησιάζουμε στη Μ. Εβδομάδα, ακόμα ένα κύμα κακοκαιρίας θα κάνει την εμφάνισή του με τον καιρό να παραμένει άστατος μέχρι και τη Μ. Τετάρτη. Βελτίωση θα παρουσιάσει από τη Μ. Πέμπτη και σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από τη Μ. Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα οι καιρικές συνθήκες θα είναι ήπιες με αυξημένες θερμοκρασιακές τιμές, κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ