Προκαλούν οι Τούρκοι στον Έβρο - Καπνογόνα, φωτοβολίδες και... πολεμικά εμβατήρια από τα μεγάφωνα

Προκαλούν οι Τούρκοι στον Έβρο - Καπνογόνα, φωτοβολίδες και... πολεμικά εμβατήρια από τα μεγάφωνα

Σε έναν πρωτοφανή πόλεμο νεύρων εναντίον των Ελλήνων που φυλάνε τα σύνορα στον Έβρο έχουν επιδοθεί τα τελευταία 24ωρα οι Τούρκοι στρατιωτικοί στα σύνορα.

Όπως σημειώνεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και από το υπουργείο Άμυνας οι Τούρκοι επιστρατεύουν κάθε διαθέσιμο μέσο καθώς από την απέναντι πλευρά των συνόρων έχουν στηθεί μεγάφωνα τα οποία εκπέμπουν σε υψηλή ένταση πολεμικά εμβατήρια, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Άλλες φορές, οι Τούρκοι εκτοξεύουν πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες και καπνογόνα, σημειώνουν οι ίδιες πηγές που σχολιάζουν ακόμη πως αποκορύφωμα αυτού του ψυχολογικού πολέμου στον Έβρο ήταν το πανηγύρι που στήθηκε ακριβώς απέναντι από τις Καστανιές Έβρου, με αφορμή τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Σημειώνετα ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων στον Έβρο, αλλά και την εκτεταμένη χρήση drones. Εκείνο που ανησυχεί τις Αρχές περισσότερο, ωστόσο, είναι πως το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται ύποπτες κινήσεις αυτοκινήτων κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Έβρου. Συγκεκριμένα, κλειστού τύπου φορτηγάκια δραστηριοποιούνται στα σύνορα με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, με τον οποίο μπορούν να αποκόπτουν και να παρεμβάλλονται στις επικοινωνίες ασυρμάτων και κινητών τηλεφώνων.

Υπενθυμίζεται ότι όλο το προηγούμενο διάστημα έχει σημειωθεί αύξηση 20% των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο. Φαίνεται μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες των ελληνικών υπουργείων, πως είναι περίπου 150 με 200 μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει στα σύνορα, κατευθυνόμενοι από την Τουρκία, που προκαλούν τις ελληνικές δυνάμεις με χορούς, τραγούδια και πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS