Πάτρα: Στο μικροσκόπιο των ερευνών τώρα οι αιτίες θανάτου των άλλων δύο παιδιών

Πάτρα: Στο μικροσκόπιο των ερευνών τώρα οι αιτίες θανάτου των άλλων δύο παιδιών

Αστυνομία και Δικαιοσύνη αναμένεται να συνεχίσουν –πιθανότατα από το στάδιο της κύριας ανάκρισης– την έρευνα προκειμένου να διαλευκανθούν και οι θάνατοι από ανακοπή καρδιάς των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ιριδας, στο διάστημα από το 2019 έως το 2021. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κρατηθεί δείγματα ιστών και αναμένεται να γίνουν νέες εξετάσεις προκειμένου –μετά και τα νέα δεδομένα– να αξιολογηθούν εκ νέου. 

Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, αστυνομικοί εκτιμούν πως και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας έχουν δολοφονηθεί με τον ίδιο τρόπο από τη μητέρα τους. 

Πάντως, ιατροδικαστικές πηγές αναφέρουν ότι οι ίδιες τοξικολογικές είχαν γίνει και στην περίπτωση της Μαλένας, χωρίς να προκύψουν ευρήματα. Οσον αφορά τυχόν ανάμειξη και άλλων προσώπων στην υπόθεση, ήδη χθες κλήθηκαν στη ΓΑΔΑ η μητέρα και η αδελφή της 33χρονης, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, με τους αστυνομικούς πάντως να κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι η κατηγορουμένη έδρασε μόνη της.

Προς επίρρωση των πληροφοριών αυτών έρχονται όσα δήλωσε σήμερα ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στον ΣΚΑΪ όπου υποστήριξε ότι ο θάνατος από παθολογικά και γενετικά αίτια και στα δύο πρώτα παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου, έχει αποκλειστεί.

 «Η αιτία θανάτου, -θα δείτε πάρα πολύ σύντομα δεν θέλω να προκαταβάλω ούτε την επιτροπή, ούτε τη συνάδελφο της δεύτερης νεκροτομής, είναι σίγουρη, είναι πολύ καλά δεμένη ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση για την Ίριδα, η ίδια η συνάδελφος έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά παρότι είχε τεχνικές δυσκολίες από πλευράς παθολογοανατομίας, έχει κάνει μια εξαίρετη δουλεία και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου», ανέφερε ο ιατροδικαστής.

Λουλούδια και κεράκια για τη Τζωρτζίνα

Ηρεμία επικρατούσε μέχρι αργά χθες το βράδυ έξω από το σπίτι της 33χρονης κατηγορουμένης, που βρίσκεται στην οδό Μπιζανίου, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα. Ωστόσο, η υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας και οι λεπτομέρειες που είδαν το φως της δημοσιότητας εξακολουθούν να αποτελούν κυρίαρχο θέμα συζήτησης στην πόλη. Μετά την πολύωρη συγκέντρωση πολιτών την περασμένη Τετάρτη έξω από το σπίτι της 33χρονης, όταν έγινε γνωστή η σύλληψή της, χθες αποφεύχθηκαν τα σκηνικά έντασης, με την Αστυνομία να λαμβάνει διακριτικά μέτρα επιτήρησης. Παράλληλα, πολίτες που βρέθηκαν χθες στην οδό Μπιζανίου άφησαν λίγα λουλούδια στην εξώπορτα του σπιτιού, που παραμένει ερμητικά κλειστό, ενώ άλλοι άναψαν κεράκια στη μνήμη της 9χρονης Τζωρτζίνας. Οσον αφορά τον πατέρα της 9χρονης, ο δικηγόρος του δήλωσε χθες ότι «δεν είναι εξαφανισμένος» και πρόσθεσε: «Είναι σοκαρισμένος. Αναμένει να λάβει γνώση της δικογραφίας και αμέσως μετά θα τοποθετηθεί δημόσια».

Η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας άρχισε να παίρνει διαστάσεις όταν έγινε γνωστό στις 29 Ιανουαρίου ότι «έσβησε» η 9χρονη. Τότε η είδηση του θανάτου της είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, διότι ήταν το τρίτο παιδί της ίδιας οικογένειας που «έφευγε» από τη ζωή. Λίγες ημέρες μετά διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τους θανάτους και των τριών παιδιών, αλλά την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής επειδή η 9χρονη πέθανε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας. Στο μεταξύ, περίπου 11 μήνες πριν, τον Μάρτιο του 2021, είχε φύγει από τη ζωή το δεύτερο παιδί της οικογένειας, η Ιριδα, σε ηλικία μόλις 6 μηνών και σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός της είχε επέλθει συνεπεία υποπλασίας – αγενεσίας ερεθισματαγωγού συστήματος της καρδιάς – πνευμονικού οιδήματος. Και τότε η είδηση του θανάτου είχε συγκινήσει την τοπική κοινωνία, αφού ήταν το δεύτερο παιδί που «χανόταν».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS