Πάτρα: Διατάχθηκε εισαγγελική παρέμβαση για τους εμβολιασμούς στα ... μπουφάν

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα ή μη των καταγγελιών που έγιναν στην τοπική εφημερίδα «Πελοπόννησος», αναφορικά με γιατρό εμβολιαστικού κέντρου ο οποίος φέρεται να έχει κάνει ψευδείς εμβολιασμούς έναντι αμοιβής.

Ειδικότερα και όπως γίνεται γνωστό, η αντίδραση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών μόλις είδε το δημοσίευμα ήταν άμεση, καθώς οι καταγγελίες κρίθηκαν ως ιδιαιτέρως σοβαρές. Αμέσως η υπόθεση κατά τις ίδιες πληροφορίες ανατέθηκε σε πταισματοδίκη, ο οποίος θα ξεκινήσει την έρευνα.

Τι ερευνάται στην καταγγελία

Σάλο πανελλαδικά έχει προκαλέσει αυτή η αποκάλυψη, ενώ σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, γνωστή Πατρινή ισχυρίζεται πως τουλάχιστον δύο άτομα (ένας άνδρας και μία γυναίκα, επιχειρηματίας ο πρώτος και κομμώτρια η δεύτερη) πλήρωσαν για να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό μέσω εικονικού εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, ο πρώτος μάλιστα φέρεται να έδωσε 650 ευρώ για τον ίδιο, τη σύζυγο, το παιδί του και την πεθερά του. Όσο για τον ίδιο, φέρεται να έκανε το εμβόλιο στο μπουφάν που φορούσε, χωρίς να σηκώσει καν το μανίκι.

Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινότητα, ενώ σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο, η αποκάλυψη διερευνάται εξονυχιστικά. Από την άλλη πλευρά, επισήμανε πως τα box στα οποία γίνονται οι εμβολιασμοί είναι πάντοτε ανοιχτά και οι χώροι επιθεωρούνται, ενώ αν χρειαστεί να κλείσει η πόρτα, μπαίνει και δεύτερος γιατρός καθώς αυτό ορίζουν οι δικλείδες ασφαλείας που έχουν οριστεί για την αποφυγή δόλιων πράξεων.

Παράλληλα, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου, τόνισε ότι μερίδα πολιτών στην Πάτρα έχει βρει διάφορους τρόπους να παρακάμψει το σύστημα και ότι η Πολιτεία πρέπει να διασφαλίσει τον έλεγχο με την παρουσία τουλάχιστον δύο ατόμων σε κάθε εμβολιασμό. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι υπάρχουν ακόμα και άτομα που έχουν εμβολιαστεί πολλές φορές για λογαριασμό άλλων επ'αμοιβή, θέτοντας την υγεία τους σε κίνδυνο.

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS