Πασχάλης Τσαρούχας για προφυλάκιση Φιλιππίδη: Δεν έχουν ανοίξει όλα τα στόματα - Υπάρχει ακόμα φόβος

Πασχάλης Τσαρούχας για προφυλάκιση Φιλιππίδη: Δεν έχουν ανοίξει όλα τα στόματα - Υπάρχει ακόμα φόβος

Στις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατείται και ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγείται σήμερα ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος το απόγευμα της Τρίτης, μετά από μία ομολογία, που τελέστηκε κάτω από άκρα μυστικότητα.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε τα θέατρα στα οποία εργαζόταν για να προβεί, όπως καταγγέλλεται, σε ασελγείς πράξεις.

Αρζόγλου: Είμαι πολύ περήφανος που ο κλάδος μας άνοιξε το στόμα του

Ο Κώστας Αρζόγλου ένιωσε από τη μία θλίψη για την κατάληξη του Πέτρου Φιλιππίδη, από τη άλλη περήφανος που ο κόσμος άρχισε επιτέλους να καταγγέλει κακοποιητικές συμπεριφορές.

«Πιστεύω ότι δεν είναι μία αρχή, αλλά ένα τέλος. Είμαι πολύ περήφανος που ο κλάδος μας άνοιξε το στόμα του. Μακάρι και άλλοι χώροι να τον άνοιγαν. Για σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν άνοιγαν το στόμα τους οι άνθρωποι της πασαρέλας… Γι’ αυτό και λέω ότι προτιμώ να είναι ένα τέλος. Ομολογώ ότι η προφυλάκισή του Πέτρου ήταν ένα διπλό χτύπημα για μένα. Από την μία έπρεπε να γίνει, από την άλλη αισθάνθηκα μία θλίψη», είπε και συμπλήρωσε ότι το κοινό είχε ήδη ετυμηγορήσει πριν από τη δικαιοσύνη.

Τσαρούχας: Υπάρχει ακόμα φόβος

Από την πλευρά του, ο Πασχάλης Τσαρούχας τόνισε πως μέχρι στιγμής αναμένεται τον Σεπτέμβρη να κλείσουν άλλες δύο υποθέσεις, ωστόσο δεν έχουν ανοίξει όλα τα στόματα.

«Δεν υπάρχει τέλος και αρχή. Εμείς σαν Πειθαρχικό λειτουργήσαμε βάση τον εσωτερικό κανονισμό. Η υπόθεση του Φιλιππίδη τελείωσε πριν ενάμισι μήνα όπου αποφασίσαμε την παραπομπή του για οριστική διαγραφή από την Γενική Συνέλευση», είπε και πρόσθεσε:

«Αυτή τη στιγμή στο Σωματείο δεν υπάρχουν άλλες καταγγελίες. Την αρχή του Σεπτέμβρη κλείνουν άλλες δύο υποθέσεις. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι δεν έχουν ανοίξει τα στόματα. Είναι συντριπτικός ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πράγματα τα οποία τα κρατάνε κρυφά, επειδή υπάρχει φόβος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μαντάς: Ξενίζει η εν κρυπτώ απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη

Ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς σχολίασε την απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη η οποία έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Από τα εξωτερικά γνωρίσματα της υπόθεσης διακρίνει κανείς μία υπέρμετρη επιλογή από την πλευρά του τακτικού ανακριτή. Θέλω να πω ότι αισθάνομαι ότι το κριτήριο που ο ανακριτής αποφάσισε την προφυλάκιση του κ. Φιλιππίδη ήταν η βαρύτητα των πράξεων που του αποδίδονται και όχι τα νομοτυπικά στοιχεία της υπόθεσης. Η διαδικασία της απολογίας στην τακτική ανάκριση πάντα περιβάλλεται με μυστικότητα, είναι χαρακτηριστικό. Από τη μυστικότητα που έχει να κάνει με τα στοιχεία της δικογραφίας μέχρι κυριολεκτικά να γίνεται μία ανακριτική διαδικασία να γίνεται εν κρυπτώ, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Κατά τη γνώμη μου, υπήρξε μια προσυνεννόηση με τον ανακριτή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Είναι κάτι εξαιρετικό σπάνιο, που ξενίζει».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS