Πάρνηθα: Άφαντοι οι 7 άνδρες που χτύπησαν και μαχαίρωσαν εθελοντές

Πάρνηθα: Άφαντοι οι 7 άνδρες που χτύπησαν και μαχαίρωσαν εθελοντές

Άφαντοι παραμένουν οι 7 άνδρες που επιτέθηκαν σε εθελοντική ομάδα για τον καθαρισμό της Πάρνηθας, το βράδυ της Παρασκευής 24/05.

Οι εθελοντές που έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού είναι καλά στην υγεία τους και προσπαθούν να συνέλθουν ψυχολογικά από το σοκ της επίθεσης.

Όσον αφορά στις έρευνες της αστυνομίας, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια νεότερη εξέλιξη.

Οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τα δύο οχήματα στα οποία επέβαιναν οι δράστες της επίθεσης, την ώρα που αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί οι δράστες έφυγαν και γύρισαν ξανά, για να επιτεθούν στους εθελοντές.

Πάρνηθα: Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 24/05, όταν μία ομάδα ατόμων αποφάσισε να συνδράμει στη δράση της οργάνωσης «SAVE YOUR HOOD», μαζεύοντας σκουπίδια από τη δυτική Πάρνηθα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές επτά άγνωστοι - ηλικίας 20 έως 23 ετών, με ύψος 1,75 που επέβαιναν σε ένα λευκό και ένα κόκκινο ΙΧ πλησίασαν τους δύο εθελοντές, που κοιμόντουσαν σε ένα εγκαταλελειμμένο οίκημα απέναντι από την Κρύα Πηγή Φυλής.

Τα εθελοντικά μέλη της οργάνωσης «SAVE YOUR HOOD» είχαν ανέβει εκεί από το απόγευμα για να το καθαρίσουν από σκουπίδια και θα διανυκτέρευαν για να συνεχίσουν το πρωί.

Ξύπνησαν από τον θόρυβο και οι δράστες άρχισαν να τους κάνουν διάφορες ερωτήσεις, όπως «τι ομάδα είσαι;», «είσαι αναρχικός;», ενημερώνοντάς τους ότι είναι από το Μενίδι.

Τα δύο θύματα τους είπαν ότι είναι εθελοντές και δεν ασχολούνται με αυτά, τους χαιρέτησαν φιλικά και έφυγαν από το σημείο. Μετά από δέκα λεπτά όμως, οι δράστες επέστρεψαν στο σημείο. Φωνάζοντας «κάναμε comeback» ξεκίνησαν να τους χτυπούν αδιακρίτως με κλωτσιές και μπουνιές, με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να σπάσει την μύτη του, ενώ ο δεύτερος να τραυματιστεί στο δεξί φρύδι και στο κεφάλι.

Το ένα από τα δύο θύματα κατάφερε να ξεφύγει και άρχισε να τρέχει για να ζητήσει βοήθεια από άλλους δύο εθελοντές οι οποίοι είναι και αυτοί μέλη της ίδιας οργάνωσης και κοιμόντουσαν σε ένα εκκλησάκι, σε απόσταση πενήντα μέτρων.

Μόλις γύρισαν όλοι μαζί στο σημείο, οι δράστες είχαν αποχωρήσει και βρήκαν τον ένα εθελοντή αιμόφυρτο στο έδαφος, όπου διαπίστωσαν ότι τον είχαν μαχαιρώσει σε διάφορα μέρη του σώματος του.

Αμέσως, τον μετέφεραν με το αυτοκίνητο τους στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και τους ενημέρωσαν ότι ο φίλος τους είχε τραυματιστεί με τρεις μαχαιριές στην αριστερή ωμοπλάτη και δύο μαχαιριές στο αριστερό βραχίονα. Ωστόσο είχε διαφύγει τον κίνδυνο, καθώς δεν έχουν πληγεί ζωτικά όργανα. Στο ίδιο νοσοκομείο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στον δεύτερο τραυματία.

Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη είναι έρευνα της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Σημειώνεται ότι το παρολίγον τραγικό περιστασικό δημοσιοποίησαν τα θύματα και στον λογαριασμό Mountains of Greece στο Instagram.

Πώς περιέγραψε την επίθεση ο ένας από τους δύο εθελοντές

Όπως αναφέρει το ένα από τα δύο θύματα της επίθεσης, αν δεν τους βοηθούσε ο αρχηγός της αποστολής, ο οποίος κοιμόταν ελάχιστα μέτρα μακριά, ο φίλος του θα είχε καταλήξει από αιμορραγία.

Ο ίδιος περιέγραψε τα δραματικά λεπτά που έζησε στα χέρια των νεαρών οι οποίοι τους χτυπούσαν «σαν αγέλη ζώων». «Ήταν μια τριήμερη εξόρμηση που ξεκινούσε από τα Δερβενοχώρια. Εγώ και ο Γιώργος βοηθήσαμε στο κομμάτι της Πάρνηθας, να καθαρίσουμε το δάσος από τα σκουπίδια. Γύρω στη 1.30, ήρθαν εκεί απέναντι κάτι πιτσιρικάδες και έκαναν φασαρία. Εμείς κοιμόμασταν αλλά καταλάβαμε ότι είναι περίεργοι και δεν θέλαμε να δώσουμε σημεία ζωής. Κάποια στιγμή πήγαν στο αμάξι του φίλου μου και το κοιτούσαν. Αρχικά, μόλις μας είδαν τρόμαξαν και πήγαν στα αμάξια τους. Μετά, φώναζαν «ποιοι είστε εσείς;».

Τους είπαμε γιατί είμαστε εκεί και τους δείξαμε και τα σκουπίδια. Τότε αυτοί πλησίασαν με επιθετικό ύφος. Μας έλεγαν «εμείς είμαστε από το Μενίδι» και κάτι τέτοια. Έψαχναν να ξεκινήσουν καβγά. ΄Ήταν 7-8 άτομα, ηλικίας μέχρι 22 όχι παραπάνω. Μας είχαν κυκλώσει με τους φακούς και μας τσαμπουκαλεύονταν. Μετά μας λένε «εντάξει παιδιά, φεύγουμε» και εμείς ξάπλωσαμε πάλι. 10 λεπτά μετά βλέπω τα δύο αμάξια τους να έρχονται τέρμα γκαζώμενα. Κατεβαίνουν κάτω και άρχισαν να φωνάζουν «κάναμε come back».

Ήταν σαν αγέλη και σαν όχλος, ξεκίνησαν να μας χτυπάνε. Φάγαμε μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο. Ξεκίνησαν να μας βαράνε, τον Γιώργο τον μαχαίρωσαν τρεις φορές στην πλάτη και μια στο χέρι. Φώναξα τον Βασίλη και τότε αυτοί μόλις κατάλαβαν ότι μπορεί να υπάρχει και άλλο άτομο κοντά μας έφυγαν. Ο Γιώργος είχε πάρα πολλή αιμορραγία, ειδικά στο χέρι, και ήμασταν 40 λεπτά από το Αττικό που πήγαμε μετά. Του είχαν σπάσει και τη μύτη, του την έκαναν κομμάτια. Αν δεν τον έδενε ο Βασίλης θα τον χάναμε από την αιμορραγία».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ