Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Εκτός κινδύνου οι οκτώ τραυματίες φοιτητές - Πεδίο μάχης το Σύνταγμα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Εκτός κινδύνου οι οκτώ τραυματίες φοιτητές - Πεδίο μάχης το Σύνταγμα

Εκτός κινδύνου είναι οι οκτώ φοιτητές που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι φοιτητές που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» υποβλήθηκαν σε ακτινολογικό έλεγχο ενώ έχουν τραύματα στο κεφάλι και τα χέρια με την κατάσταση της υγείας τους να μην εμπνέει η ανησυχία. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα αγνώστων πέταξε μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με ρίψη χημικών. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός.

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποιήθηκε ο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά της ίδρυσης των μη κρατικών πανεπιστημίων. Ειδικότερα, περί τις 3:30 το απόγευμα ξεκίνησε ένας νέος γύρος επεισοδίων, αυτήν τη φορά στο Σύνταγμα, όταν διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ απάντησαν με χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν. Μάλιστα, σημειώθηκαν και άγριες συμπλοκές, από τις οποίες προέκυψαν τραυματισμοί, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Σημειώνεται πως οι φοιτητές παρέμειναν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος, με αναφορές να κάνουν λόγο για συγκέντρωση περί των 5.000 ατόμων στο σημείο. Να σημειωθεί,, επίσης, πως από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν 8 φοιτητές.

Σύμφωνα δε με νεότερη ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν γίνει συνολικά 10 προσαγωγές – ανάμεσά τους και ένας δικηγόρος του ΔΣΑ.

Σε σχέση με το πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια, σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τις 14:30 στο ύψος της συμβολής της οδού Σταδίου με την οδό Εδουάρδου Λω ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που απάντησε με χρήση χημικών. Το κέντρο της Αθήνας θα παρεμέινει κλειστό έως το απόγευμα.

Συγκεντρώσεις έγιναν και για την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας. Για το λόγο αυτό σε ισχύ τέθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Νωρίτερα έκλεισε η οδός Πανεπιστημίου.

Σημειώνεται ότι οι αντιδράσεις στην ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων κλείνουν σήμερα την ένατη εβδομάδα τους. Φοιτητές από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας. Στο συλλαλητήριο μετείχαν φοιτητές, μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές και πανεπιστημιακοί. Επίσης στάση εργασίας κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από τις 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Σημειώνεται πως στο συλλαλητήριο μετείχαν 195 φοιτητικοί σύλλογοι, οι οποίοι διεκδικούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει –μεταξύ άλλων– την ίδρυση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση ήταν μαζική, ενώ σημειώνεται πως πραγματοποιήθηκε παράλληλα διπλή κινητοποίηση από την ΟΛΜΕ: τόσο στάση εργασίας λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας όσο και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και συλλαλητήριο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ