Π. Αρκουμανέας: «Τρομακτικός« ο ρυθμός μετάδοσης της μετάλλαξης Δ

Π. Αρκουμανέας: «Τρομακτικός« ο ρυθμός μετάδοσης της μετάλλαξης Δ

«Τρομακτικό» χαρακτήρισε το ρυθμό μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος εκτίμησε ότι και τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε μεγάλους αριθμούς στα ημερήσια κρούσματα.

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι η κυρίαρχη στα καινούργια κρούσματα στη χώρα μας. Είχαμε ανακοινώσει το 60 – 61% των καινούργιων στελεχών προ ημερών. Σύμφωνα με τα καινούργια στοιχεία ανεβαίνει γοργά, 10 μονάδες περίπου την εβδομάδα. Θα φτάσει γρήγορα το 70% πλέον το παρατηρούμε και στα νησιά, ειδικά στα νησιά που έχουν αύξηση κρουσμάτων», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στην πορεία των κρουσμάτων που καταγράφονται στη χώρα, ο κ. Αρκουμανέας εκτίμησε ότι «θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων και αυτή την εβδομάδα, και τις επόμενες», υπογράμμισε, ωστόσο, ότι πρέπει να κοιτάμε άλλες παραμέτρους, την ηλικία και αν καταλήγουν σε ΜΕΘ να διασωληνώνονται ή έχουμε και θανάτους.

Πάντως εξήγησε πως τις τελευταίες μέρες ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων έχει μειωθεί ενώ έπεσε και το RT από το 1,38 στο 1,22.

 Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, όσοι νοσηλεύονται και πάνε σε ΜΕΘ είναι κατά 99% ανεμβολίαστοι.  Ο κ. Αρκουμανέας  έκανε λόγο για «μπανδημία των ανεμβολίαστων».

«Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σοβαρά» προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι αυτή την στιγμή έχει πέσει πολύ ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων και είναι τα 30 έτη, όταν στις αρχές της χρονιάς ήταν η ηλικία των 46.

Δήλωσε επίσης ότι τα κρούσματα θα κινηθούν και σήμερα γύρω στα 3.000 ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθούν υψηλοί οι ρυθμοί των εμβολιασμών.

«Σήμερα θα περάσουμε τα 10 εκατ. εμβολιασμών, που είναι πολύ σημαντικό, συνεχίζουμε με ένα πολύ καλό ρυθμό πάνω από 75.000 εμβολιασμοί την ημέρα είναι λογικό και λόγω καλοκαιριού να υπάρχει μια μείωση υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον δράσεις προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό των ανθρώπων που εμβολιάζονται καθημερινά.  Πρέπει να πείσουμε για την ασφάλεια των εμβολιασμών το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον μας. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει», είπε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ