Guardian για ΟΑΚΑ: Το στέγαστρο Καλατράβα ίσως πρέπει να ξηλωθεί τελείως

Guardian για ΟΑΚΑ: Το στέγαστρο Καλατράβα ίσως πρέπει να ξηλωθεί τελείως

Τη σκέψη πως το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ θα πρέπει «να ξηλωθεί» εξέφρασε ο Guardian σε δημοσίευμά του.

Η βρετανική εφημερίδα κάνει αναφορά στο κλείσιμο του κεντρικού σταδίου και του ποδηλατοδρομίου, καθώς και στα αποτελέσματα της έκθεσης του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Guardian, επικαλούμενος πηγή του, αναφέρει πως εξετάζεται σαν λύση το ξήλωμα ολόκληρου του στεγάστρου Καλατράβα. «Τίποτα προς το παρόν δεν αποκλείεται» λέει χαρακτηριστικά η πηγή, και εκτιμά ότι «το στέγαστρο ίσως θα πρέπει να απομακρυνθεί».

Το δημοσίευμα κάνει μία αναδρομή στην κατασκευή του στεγάστρου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, από τον Σαντιάγο Καλατράβα, χαρακτηρίζοντάς το ως «μνημείο περηφάνιας και απόδειξη πως οι Ελληνες μπορούν να καταφέρουν τα πάντα».

Συνεχίζει, τονίζοντας πως «20 χρόνια μετά, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το στάδιο των 70.000 θέσεων θα κλείσει επ’ αόριστον λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια του στεγάστρου Καλατράβα».

Ο Καλατράβα έχει δεχτεί κριτική και για άλλα έργα του και έχει υπεραμυνθεί των επιλογών του, σημειώνει το δημοσίευμα. «Αλλά στην Αθήνα θεωρείται πως η ανεπαρκής συντήρηση στο στέγαστρο είναι ο λόγος για τα προβλήματα που αποκαλύφθηκαν», προσθέτει.

Ο Guardian καταλήγει ότι δεν είναι όλοι οι μηχανικοί πεπεισμένοι ότι τα στέγαστρα στο ΟΑΚΑ κινδυνεύουν με κατάρρευση.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ