Ο «άγνωστος» γιγάντιος κρατήρας στην Αττική που μοιάζει με καρδιά

Ο «άγνωστος» γιγάντιος κρατήρας στην Αττική που μοιάζει με καρδιά

Ένας κρατήρας... ρομαντικός, ο οποίος έχει ένα χαρακτηριστικό σχήμα καρδιάς, βρίσκεται πολύ πιο κοντά μας από όσο πιστεύαμε.

Η φύση πάντα μας εκπλήσσει και δημιουργεί εντυπωσιακά σκηνικά γύρω μας. Εικόνες, σχέδια και σχήματα που πολλές φορές δεν μπορείς καν να φανταστείς. Ακόμη και δίπλα μας κρύβονται πολλές φορές άγνωστα μέρη και τοποθεσίες που δεν τα έχουμε καν ακούσει και περιμένουν να τα εξερευνήσουμε. Ένα τέτοιο μέρος είναι και ένας κρατήρας δίπλα στην Αθήνα και εντός Αττικής.

Πώς ονομάζεται και πού ακριβώς βρίσκεται

Σε αντίθεση με το σχήμα του, το όνομά του είναι λίγο διαφορετικό. Ονομάζεται Χάος. Αυτός ο τεράστιος κρατήρας βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας από την Αθήνα και συγκεκριμένα στο Λαύριο. Οι εικόνες από ψηλά είναι εντυπωσιακές και δείχνουν αυτό το σχήμα της καρδιάς.

Το Χάος, ο γιγάντιος αυτός κρατήρας δίπλα στην Αθήνα βρίσκεται στην καρδιά του δήμου Λαυρεωτικής. Ο γιγάντιος κρατήρας βρίσκεται πολύ λίγο έξω από την πόλη του Λαυρίου και αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει μεταξύ άλλων είναι το σχήμα καρδιάς που έχει. Παρότι πολλοί θα έσπευδαν να το χαρακτηρίσουν φυσικό μνημείο των ερωτευμένων, οι θρύλοι που περικλείουν τη δημιουργία του δεν είναι τόσο ρομαντικοί.

Πώς δημιουργήθηκε

Υπάρχει μια γνωστή και πολύ διαδεδομένη επιστημονική άποψη για την κατασκευή αυτού του ιδιαίτερου και μεγάλου κρατήρα στην Αττική. Η άποψη αυτή υποστηρίζει ότι η δημιουργία του είναι αποτέλεσμα της κατάπτωσης της οροφής ενός μεγάλου σπηλαίου. Και μπορεί να είναι και αυτή η πραγματικότητα. Από την άλλη υπάρχει και μια άλλη, ευρέως διαδεδομένη «λαϊκή» άποψη. Αυτή, λοιπόν, λέει ότι δημιουργήθηκε από πτώση μετεωρίτη κατά τον 18ο ή 19ο αιώνα. Ωστόσο υπάρχουν και ακόμη πιο ακραίες θεωρίες οι οποίες κάνουν λόγο για... εξωγήινους που προσγειώθηκαν στο σημείο. Όπως και να έχει το εντυπωσιακό Χάος είναι το απόλυτο μνημείο της φύσης για τους ερωτευμένους στην Αττική! Και το θέαμα από ψηλά είναι άκρως εντυπωσιακό.

Το εντυπωσιακό εσωτερικό του

Ο γιγάντιος κρατήρας σε σχήμα καρδιάς προκαλεί δέος καθώς η διάμετρός του φτάνει τα 120 μέτρα και έχει βάθος 55 μέτρα. Εκτός από το εντυπωσιακό εξωτερικό του κρατήρα, άκρως ενδιαφέρον είναι και το εσωτερικό του. Περιλαμβάνει μέταλλα διάφορων ειδών και σπάνια πετρώματα. Ένα από αυτά είναι και ο γαληνίτης, μετάλλευμα που έδινε 99% άργυρο και 1% μολύβι. Άλλωστε, η ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου, από την αρχαιότητα φημιζόταν για τη μεταλλουργία της.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ