«Ντου» Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα -Έρχονται 352 πτήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο

«Ντου» Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα -Έρχονται 352 πτήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Τη «Μεγάλη Έξοδο» ετοιμάζουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι Βρετανοί μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με μια μελέτη να αποκαλύπτει ότι σχεδόν 40.000 κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να «δραπετεύσουν» στο εξωτερικό για διακοπές. Ένας από τους αγαπημένους προορισμούς, είναι για άλλη μία χρονιά, η Ελλάδα.

Με το τέλος της καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους και την ολοκλήρωση των σχολικών μαθημάτων, αναμένεται ότι χιλιάδες Βρετανοί θα φύγουν από το Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, μια μελέτη από την εταιρεία δεδομένων πτήσεων Cirium έδειξε ότι 352 από τις 2.100 πτήσεις που πρόκειται να αναχωρήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο, έχουν κατεύθυνση την Ελλάδα. Και αυτό είναι μόλις 5% χαμηλότερο από το ίδιο Σαββατοκύριακο του 2019.

Την ίδια ώρα, ανώτερος υπουργός της Βρετανικής κυβέρνησης προτείνει να κάνουν διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος αντί να αναζητήσουν έναν ξένο προορισμό. Ο Κουάζι Κβάρτενγκ, συγκεκριμένα, δήλωσε ότι θα κάνει διακοπές στην πατρίδα φέτος ως «προσωπική επιλογή». Ερωτηθείς στο Sky News εάν σχεδιάζει να φύγει στο εξωτερικό, δήλωσε: «Προσωπικά δεν θα ήθελα γιατί μου αρέσει να μένω σπίτι και επίσης νομίζω ότι είναι λιγότερο περίπλοκο. Το θέμα με τις διακοπές στο εξωτερικό είναι ότι υπάρχουν κανόνες εκεί, που μπορεί να περιπλέξουν τα πράγματα, δηλαδή εάν κάποιος ταξιδέψει στη Γαλλία, θα πρέπει να γνωρίζει τους εκεί κανόνες. Έτσι, για φέτος, αυτό το καλοκαίρι, έχω αποφασίσει να μείνω στο σπίτι μου».

Σύμφωνα με τους Times, τα αεροδρόμια του Χίθροου, του Γκάτγουικ, του Στάντστεντ και του Μάντσεστερ ετοιμάζονται για τα πιο πολυάσχολα Σαββατοκύριακα του έτους μέχρι στιγμής. Κι όλα αυτά, την ώρα που στατιστικολόγοι ζητούν από την κυβέρνηση να ανακοινώσει τα δεδομένα που έπεισαν τους υπουργούς να βάλει τους τουρίστες που επιστρέφουν από τη Γαλλία σε νέους περιορισμούς. Οι ειδικοί θέλουν η κυβέρνηση να δικαιολογήσει την κίνηση αυτή, η οποία προκάλεσε θλίψη σε χιλιάδες που ονειρεύονταν διακοπές στη Γαλλία.

Αντιδράσεις για τα αυστηρά μέτρα σε όσους επιστρέφουν από τη Γαλλία
Προς το παρόν, όποιος επιστρέφει από τη Γαλλία πρέπει να μπει σε καραντίνα για 10 ημέρες ακόμη κι αν έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του. Όμως, την ίδια ώρα, όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου και επιστρέφουν από άλλες χώρες που βρίσκονται στο «πορτοκαλί», δεν χρειάζεται να μπουν σε αυτοαπομόνωση.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έθεσε τους νέους περιορισμούς λόγω της «επίμονης παρουσίας» της παραλλαγής «Βήτα» της Νότιας Αφρικής, η οποία προβάλει πιο σθεναρή αντίσταση στα εμβόλια.

Ωστόσο, τα στοιχεία, όπως αναφέρει η Daily Mail, δείχνουν ότι η Ισπανία και η Ελλάδα έχουν περισσότερα κρούσματα της μεταλλαγμένης παραλλαγής, ωθώντας τους επιστήμονες να αμφισβητήσουν την «παράξενη» απόφαση. Αυτό φυσικά, προκάλεσε φόβους πως και οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ισπανία, το δημοφιλέστερο προορισμό διακοπών των Βρετανών, ενδέχεται να τεθούν σε αυστηρούς περιορισμούς με την επιστροφή τους. Κάτι που οι Βρετανοί υπουργοί απέρριψαν χθες το βράδυ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ