Νοσοκομείο Χανίων: Κρίσιμη η κατάσταση για τον Ισπανό τραυματία - Οι γιατροί ακρωτηρίασαν κάτω άκρο του, έχει χάσει μεγάλη ποσότητα αίματος

Νοσοκομείο Χανίων: Κρίσιμη η κατάσταση για τον Ισπανό τραυματία - Οι γιατροί ακρωτηρίασαν κάτω άκρο του, έχει χάσει μεγάλη ποσότητα αίματος

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, ο Ισπανός τραυματίας έχει απολέσει μεγάλη ποσότητα αίματος, αν και οι χειρουργοί του νοσοκομείου Χανίων τον έχουν σταθεροποιήσει ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες και αφού προχώρησαν ήδη στον ακρωτηριασμό κάτω άκρου του...

Το χρονικό

Εκκενώθηκε το φαράγγι της Σαμαριάς λόγω αυξημένης επικινδυνότητας μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής 13/08, ανατολικά της Σούγιας, στα Χανιά.

Νωρίτερα, λόγω του σεισμού, αποκολλήθηκαν βράχια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας τουρίστας που έκανε πεζοπορία εκείνη την ώρα στο φαράγγι.

Ειδικότερα, ο άνδρας από την Ισπανία διέσχιζε το φαράγγι, όταν αποκολλήθηκε βράχος και έπεσε πάνω στο πόδι του, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί.

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν τεράστια καθώς ο χρόνος ήταν πολύτιμος για την εξέλιξη της υγείας του 45χρονου τουρίστα.

Δύο ελικόπτερα, άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ, της 3ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα της Πυροσβεστικής με 25 υπαλλήλους από τα Χανιά έσπευσαν στην περιοχή για να μεταφερθεί με ασφάλεια ο 45χρονος τραυματίας.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο φαράγγι της Σαμαριά, την ώρα του σεισμού βρίσκονταν πολλοί περιπατητές.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την ασφαλή απομάκρυνσή τους.

Ειδικότερα, οι Αρχές προχώρησαν άμεσα στην εκκένωσή του, ενώ υπό τον συντονισμό του κέντρου επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και της ελληνικής ακτοφυλακής, δύο περιπολικά σκάφη απέπλευσαν προς τη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ρούμελης (φαράγγι Σαμαριάς), προς τυχόν συνδρομή. Επί τόπου βρίσκεται και ιδωτικό σκάφος σε ετοιμότητα.

Κλειστά όλα τα φαράγγια στην Κρήτη

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα φαράγγια στα Χανιά, μετά τον σοβαρό τραυματισμό ενός άνδρα στη Σαμαριά, λόγω πτώσης βράχων που προκάλεσε ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα, Κυριακή 13/08, όλα τα φαράγγια της Περιφερειακής Ενότητας, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας από τη σεισμική δραστηριότητα το πρωί της Κυριακής στα νότια των Χανίων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ