Νίκος Κοκλώνης: Ελέγχεται για απάτη εις βάρος του Δημοσίου - Δεσμεύτηκε η περιουσία του - Η απάντηση του παρουσιαστή

Νίκος Κοκλώνης: Ελέγχεται για απάτη εις βάρος του Δημοσίου - Δεσμεύτηκε η περιουσία του - Η απάντηση του παρουσιαστή

Η Αρχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ελέγχει τον γνωστό παραγωγό και παρουσιαστή, Νίκο Κοκλώνη ενώ την ίδια ώρα εκείνος απαντά μεταξύ άλλων ότι «δεν θα σας κάνω τη χάρη να μείνουν άνεργα 600 άτομα».

Δέσμευση της περιουσίας

Ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, δέσμευσε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα, κ.λπ.) γνωστού έλληνα τηλεοπτικού παραγωγού και τηλεπαρουσιαστή, όπως δέσμευσε και τα περιουσιακά στοιχεία 7 φυσικών πρόσωπων και εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20).

Οφείλει στο Δημόσιο περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ

Παράλληλα, με γνωμοδότηση 80 σελίδων, ο κ. Βουρλιώτης ζητεί τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων, να ασκηθεί ποινική δίωξη, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητά τους, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό. Ο τηλεοπτικός παραγωγός οφείλει στο Δημόσιο από φόρους κ.λπ., άνω των 20 εκατομμύριων ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας που έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, αναφέρει το ΑΠΕ.

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα

Ο παρουσιαστής σε ανακοίνωσή του καταφέρεται κατά ιστοσελίδας που τον κατονομάζει, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει να ελέγχεται από κάποια Αρχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σημειώνει επιπλέον ότι θα συνεργαστεί με τις Αρχές στην άσκηση του έργου τους, όποτε χρειαστεί. Παράλληλα, υποστήριξε -μεταξύ άλλων- πως οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι «διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους» και αφορούν δημοσιογράφους, προμηθευτές και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις.

Ο τηλεοπτικός παραγωγός διαμήνυσε πως θα προβεί «σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης

Από την πλευρά του, το υπουργείο Ανάπτυξης διευκρίνισε πως είχε εγκριθεί η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας Barkingwell Progress, συμφερόντων του Νίκου Κοκλώνη, στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρει, «η κρατική επιχορήγηση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου σε περίπτωση υλοποίησης του έργου θα ανέλθει σε 2.086.499,54 €, αλλά η καταβολή της εξαρτάται από την υλοποίηση της επένδυσης, τονίζει το υπουργείο, προσθέτοντας πως «μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα εκ μέρους του φορέα για καταβολή επιχορήγησης, ούτε αίτημα για έλεγχο επί της υλοποίησης, συνεπώς δεν δύναται να λάβει χώρα καμία εκταμίευση ποσού ενίσχυσης».

Τέλος, το Υπουργείο Ανάπτυξης σημειώνει: «Επομένως, η εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS» συμφερόντων του κυρίου Κοκλώνη ουδέποτε έλαβε έγκριση επιχορήγησης 9.935.712,09 ευρώ, ουδέποτε προσπάθησε να τα εκταμιεύσει ούτε και θα μπορούσε, αλλά θα μπορούσε να πάρει στο μέλλον μετά από χρόνια, 2 εκατομμύρια, εάν και εφόσον είχε ολοκληρώσει την επένδυση των 9.935.712,09 και εφόσον πιστοποιείτο ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα. Κατά συνέπεια καμία εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν υφίσταται στην παρούσα υπόθεση».

«Πήρα μηδέν χρήματα από το Δημόσιο»

Ο Νίκος Κοκλώνης επανήλθε μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, μέσω ανάρτησης στο Twitter, τονίζοντας: «Όσο για τα χρήματα που πήρα από το δημόσιο είναι 0. Δείτε και την απάντηση του υπουργείου! Οι φήμες έφτασαν πρώτα άλλου, τυχαίο; Κατά τα αλλά δεν είναι πολιτικό θέμα… Δεν θα σας κάνω την χάρη να μείνουν 600 άτομα χωρίς δουλειά! Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ