Νίκος Αβραμίδης στα Παραπολιτικά 90,1 για την εκδήλωση «Ώρα δράσης για το περιβάλλον»: «Μας ενδιαφέρει να κάνουμε βιωματική την ανακύκλωση»

Νίκος Αβραμίδης στα Παραπολιτικά 90,1 για την εκδήλωση «Ώρα δράσης για το περιβάλλον»: «Μας ενδιαφέρει να κάνουμε βιωματική την ανακύκλωση»

Για την εκδήλωση «Ώρα δράσης για το περιβάλλον» μίλησε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, κος Νίκος Αβραμίδης, στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Ειδικότερα με αφορμή την εκδήλωση «Ώρα δράσης για το περιβάλλον» από την ΤΕΧΑΝ και το δήμο Αθηναίων με την υποστήριξη του ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ MEDIA, ο κ. Αβραμίδης τόνισε πως: «Θα τοποθετήσουμε τις γωνιές ανακύκλωσης σε 50 γωνιές της Αθήνας. Στο κέντρο της Αθήνας θα έχουμε στο Σύνταγμα, στο Πεδίο του Άρεως, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, στο Μέγαρο Μουσικής αλλά θα καλύψουμε και όλες τις γειτονιές. Μας ενδιαφέρει να ενεργοποιήσουμε και να κάνουμε βιωματική την ανακύκλωση, στις γειτονιές ήδη αυτό το έχουμε κάνει με διάφορες προσπάθειες εδώ και τρεισήμισι χρόνια, τώρα αντιλαμβάνεστε ότι με ένα βήμα ακόμα φέρνουμε την ανακύκλωση ακόμα πιο κοντά στον Αθηναίο».

Αναφορικά με τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής ο κ. Αβραμίδης σημείωσε: «Έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα, έχουμε τριπλασιάσει τα ποσοστά μας τα τελευταία τρία χρόνια και με την τοποθέτηση των συγκεκριμένων χώρων θα μπορέσουμε να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Το ζητούμενο για όλους μας, και για τη χώρα αλλά και για το δήμο, είναι η ανακύκλωση να γίνει βιωματική να ξεκινάει από το σπίτι αλλά και από το σχολείο. Είναι πολύ σημαντικό από τις νεότερες ηλικίες να αντιληφτούν τη σημασία της ανακύκλωσης. Εμείς πολλές φορές στα σχολεία κάνουμε το απλό πείραμα με τις τρεις σακούλες, στη μια σακούλα τα ανακυκλώσιμα, οι συσκευασίες, στη δεύτερη σακούλα τα οργανικά , τα αποφάγια μας από το σπίτι και βλέπει ο πολίτης ότι στην τρίτη σακούλα μένει ένα 10%. Επί της ουσίας είναι πολύ μικρή ποσότητα, γλιτώνουμε την ταφή καταρχήν και κατά δεύτερο λόγο προσθέτουμε υπεραξία στο κομμάτι της ανακύκλωσης».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ