Νεκρός βρέθηκε ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στη βόρεια Εύβοια -Εντοπίστηκε στα 52 μέτρα βάθος

Νεκρός βρέθηκε ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στη βόρεια Εύβοια -Εντοπίστηκε στα 52 μέτρα βάθος

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βατραχάνθρωποι βούτηξαν στα ανοιχτά της παραλίας του Αχλαδίου στο σημείο που εκτιμούσαν ότι είχε πέσει το ελικόπτερο, εντόπισαν την άτρακτο και απεγκλώβισαν τον πιλότο, σε βάθος που σύμφωνα με πληροφορίες φθάνει τα 52 μέτρα.

Η επιχείρηση εντοπισμού του πιλότου και της ατράκτου του ελικοπτέρου ήταν εξαιρετικά δύσκολη καθώς τα νερά ήταν θολά, λασπωμένα, με μηδαμινή διαύγεια, λόγω της κακοκαιρίας Elias.

Ο πιλότος ήταν συνταξιούχος στρατιωτικός, εξαιρετικά έμπειρος, έχοντας διατελέσει πιλότος στα Χιούι στην Πολεμική Αεροπορία αλλά και με θητεία στη συνέχεια στην πολιτική αεροπορία.

To ελικόπτερο κατέπεσε χθες το πρωί ενώ στην περιοχή επικρατούσαν εξαιρετικά κακές συνθήκες.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου, ενός Agusta 109, απογειώθηκε από τις Αφίδνες με προορισμό τον Βόλο, δηλώνοντας ότι θα κάνει πέρασμα από το Μαντούδι. Ωστόσο, στις 9 το πρωί ανέφερε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι λόγω καιρού. Στις 10 το πρωί δήλωσε ότι θα απογειωθεί από Μαντούδι για Βόλο και ότι θα πραγματοποιήσει πτήση χαμηλού ύψους. Λίγα λεπτά αργότερα κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Αχλαδίου της Βόρειας Εύβοιας.

Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος μόνο ο χειριστής του ελικοπτέρου, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται αναζητήσεις για δύο άτομα. Οι έρευνες του λιμενικού σώματος στο σημείο του δυστυχήματος συνεχίζονται και από σκάφη του Λιμενικού.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ