Νέες παραβιάσεις από τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος - Υπερπτήσεις σε Φαρμακονήσι, Λειψούς και Αρκιούς

Νέες παραβιάσεις από τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος - Υπερπτήσεις σε Φαρμακονήσι, Λειψούς και Αρκιούς

Σε δεκαέξι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησε σήμερα ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Παράλληλα, πάνω από το Αιγαίο πέταξαν δύο μαχητικά F-16 - τα οποία προέβησαν σε άλλες τέσσερις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου - δύο κατασκοπευτικά CN-235 και ένα ελικόπτερο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη που κινήθηκαν σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο προέβησαν επίσης σε έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Νέες υπερπτήσεις

Σχηματισμός τριών τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε, σήμερα, Πέμπτη 14 Απριλίου, υπερπτήση πάνω από το Φαρμακονήσι, τους Λειψούς και τους Αρκιούς.

Συγκεκριμένα, τα τουρκικά F-16, στις 18:41, πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι, στις 18:43 πάνω από τους Λειψούς και στις 18:44 πάνω από τους Αρκιούς στα 25.000 πόδια.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε σε ένα «κρεσέντο» προκλήσεων στο Αιγαίο με 81 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και 11 υπερπτήσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS