Μυτιλήνη: Σμήνος μελισσών επιτέθηκε σε οδηγό -«Έδωσε μάχη στο βαν, μέχρι που λιποθύμησε»

Μυτιλήνη: Σμήνος μελισσών επιτέθηκε σε οδηγό -«Έδωσε μάχη στο βαν, μέχρι που λιποθύμησε»

Για την επίθεση σμήνους μελισσών στη Μυτιλήνη και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Πέδης μίλησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Χαράλαμπος Τζελαϊδής.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Τζελαϊδής στην πρωινή εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος», το σμήνος των μελισσών βγήκε στον δρόμο, με κάποιες εξ αυτών, τσίμπησαν κάποια άτομα.

«Στον δρόμο βγήκε ένα σμήνος από μέλισσες, γύρω στις 20, και όπως ανέβαιναν τα δύο αυτοκίνητα με ανοιχτά τα τζάμια, μπήκαν κάποιες μέσα, σε αποτέλεσμα να τσιμπήσουν 3 ανθρώπους. Δεν ήταν πολύ δυνατά τα τσιμπήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι δύο άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Μυτιλήνη: «Κάτι τρόμαξε τις μέλισσες», αναφέρουν μελισσοκόμοι

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας αναφέρθηκαν και στην άμεση κινητοποίηση των Αρχών τόσο για την προειδοποίηση των οδηγών όσο και για να μαζευτούν οι μέλισσες, ενώ για το λόγο που ξέφυγαν οι μέλισσες σημείωσε ότι μελισσοκόμοι αναφέρουν ότι ενδεχομένως κάτι να τις τρόμαξε.

«Ήταν πολύ επικίνδυνο αυτό που συνέβη για αυτό ήρθε άμεσα η Τροχαία και έκλεισε την άνοδο και την κάθοδο για να προειδοποιήσει τους οδηγούς. Χάρη στη βοήθεια της Τροχαίας και του Συνεταιρισμού Μελισσοκόμων που μάζεψαν τις μέλισσες και τις έβαλαν ξανά στο μελίσσι κύλισαν όλα ομαλά.

Όπως ανέφεραν μελισσοκόμοι, μάλλον κάτι τις τρόμαξε, μόνο έτσι μπορούν να φύγουν από το μελίσσι, αλλιώς δεν φεύγουν. Κάποιος τις πείραξε. Κάτι έγινε που δεν το γνωρίζουμε», δήλωσε ο κ. Τζελαϊδής.

«Νόμιζαν ότι κατέληξε, αλλά τελικά είχε λιποθυμήσει»

Για την επίθεση που δέχτηκε ο οδηγός ενός βαν από μέλισσες μίλησε ο Action 24 ο δημοσιογράφος Γιάννης Σινάνης, περιγράφοντας όλα όσα έγιναν.

Μάλιστα, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο άτομο παραμένει στο νοσοκομείο, εξηγώντας ότι «επί μία ώρα έδινε άνιση μάχη» μέσα στο βανάκι, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει, κάτι που αρχικά είχε δημιουργήσει την εντύπωση ότι ο άνθρωπος είχε καταλήξει λόγω αλλεργικού σοκ.

«Οι μέλισσες δεν ενοχλούν, αν δεν τις πειράξεις. Το πρωί είχε πάει ο μελισσοκόμος στις κυψέλες για να υπνωτίσει τις μέλισσες με τον καπνό. Στη συνέχεια πήρε το μέλι κι έφυγε. Μόλις ξυπνήσουν οι μέλισσες, είναι επιθετικές.

Εκείνη την ώρα από το σημείο περνούσε μία πενταμελής οικογένεια και σταμάτησε με το βανάκι της. Ο άντρας της οικογένειας προσπάθησε να πάει κοντά στις κυψέλες, για άγνωστο λόγο. Τότε του επιτέθηκαν οι μέλισσες. Αυτός έτρεξε και μπήκε στο βανάκι, όμως από πίσω μπήκε και το σμήνος των μελισσών. Άρχισε μία άνιση πάλη με τις μέλισσες για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια ο άνθρωπος λιποθύμησε. Κάποιοι νόμιζαν ότι είχε καταλήξει. Δεν άνοιξε κανένας την πόρτα για να βγουν οι μέλισσες. Από το σημείο πέρασαν και τουρίστες, όμως οι μέλισσες τους τσίμπησαν ελαφρά.

Στη συνέχεια, στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, ενώ έφτασαν και δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Οι αστυνομικοί έκλεισαν τους γύρω δρόμους κι ενημέρωναν τους οδηγούς να έχουν κλειστά τα παράθυρά τους. Λίγη ώρα αργότερα, άνδρες από τον Συνεταιρισμό Μελισσοκόμων της Μυτιλήνης πήγαν με ειδικές στολές, άνοιξαν την πόρτα του βαν και με τον καπνό υπνώτισαν τις μέλισσες κι απεγκλώβισαν τον λιπόθυμο άντρα.

Στο Κέντρο Υγείας Καλλονής μεταφέρθηκαν δύο άτομα με τσιμπήματα, με το ένα να μεταφέρεται στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται ακόμα», ανέφερε ο δημοσιογράφος για το θέμα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ