Μύκονος: Επιστροφή στην κανονικότητα με αυξημένα μέτρα - Ποια νησιά βρίσκονται στο κόκκινο

Μύκονος: Επιστροφή στην κανονικότητα με αυξημένα μέτρα - Ποια νησιά βρίσκονται στο κόκκινο

Σήμερα στις 6 το πρωί εξέπνευσε η επιβολή έκτακτων περιορισμών στην Μύκονο και το «νησί των ανέμων» επέστρεψε στην κανονικότητα, με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ωστόσο να βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν νέες παραβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τη λήξη των περιοριστικών μέτρων στο νησί των Κυκλάδων προανήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας το Σαββατοκύριακο, ενώ στη Μύκονο σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να συντονιστούν οι επιχειρήσεις ελέγχου.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει σημάνει λήξη συναγερμού στο νησί. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, περισσότεροι από 200 Ισραηλινοί διασκέδασαν σε βίλα στην Μύκονο, επιστρατεύοντας μάλιστα ψηφιακές εφαρμογές, όπως το Whatsapp, για να μην γίνουν αντιληπτοί από τις Αρχές. Οι καλεσμένοι έλαβαν με sms την ακριβή τοποθεσία της βίλας λίγο πριν την έναρξη του πάρτι, ώστε να μην διαρρεύσει το σημείο.

Νησιά σε στενό κλοιό
Πάντως, από σήμερα θα πραγματοποιούνται σαρωτικοί έλεγχοι σε όλες τις επιχειρήσεις για την τήρηση των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τόσο στη Μύκονο, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές που επιδημιολογικά προβληματίζουν, όπως έχει διαμηνύσει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο βρίσκονται τις τελευταίες ώρες νησιά με υψηλή τουριστική ζήτηση, αλλά και ιικό φορτίο, όπως για παράδειγμα η Πάρος, όπου τα πρόστιμα πέφτουν βροχή.

Υπό στενή παρακολούθηση βρίσκονται:

  • Αντίπαρος
  • Ζάκυνθος
  • Κέρκυρα
  • Ρόδος
  • Λέρος
  • Κως
  • Σίφνος
  • Σέριφος


Να σημειωθεί ότι σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι τις τελευταίες ώρες και στην Αττική. Η ΔΙΜΕΑ επέβαλε λουκέτο σε κέντρο διασκέδασης με όρθιους πελάτες σε συνωστισμό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS