Μετάλλαξη Όμικρον: Ποια νέα μέτρα συζητούνται για τους ανεμβολίαστους

Μετάλλαξη Όμικρον: Ποια νέα μέτρα συζητούνται για τους ανεμβολίαστους

Ο Θάνος Πλεύρης επισήμανε ότι η Επιτροπή Εμμπειρογνωμόνων, ήθελε να περιορίσει εντελώς όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και να μην μπορούν να κυκλοφορούν ούτε έξω


Σοκαρισμένη παραμένει η χώρα από το άκουσμα των 35.580 κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ εξαιτίας της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί τονίζουν τα τεράστια νούμερα μολύνσεων θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση αποφάσισε την επίσπευση των μέτρων που είχαν είχαν δρομολογηθεί για τις 3 Ιανουαρίου. Η συζήτηση που έχει ανοίξει υπό την απειλή της «Όμικρον» είναι σχετικά με τους ανεμβολίαστους και την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Η σύσταση για PCR από τον ΕΟΔΥ

Την ίδια στιγμή, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέες συστάσεις και οδηγίες για το πότε πρέπει να κάνει κάποιος rapid test και πότε PCR, με τους ανεμβολίαστους να πρέπει να μπουν στη διαδικασία να περιμένουν για μοριακό τεστ, κάτι που καθημερινά γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο με τις ουρές που δημιουργούνται σε πολλά σημεία.

Την ίδια στιγμή, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, και η Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκαν στο εν λόγω θέμα, τονίζοντας ότι μόνο οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά και θέλουν να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσουν το rapid test με μοριακό εξήγησε χαρακτηριστικά η δεύτερη. «Οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να το επιβεβαιώνουν», υπογράμμισε. Η καθηγήτρια τόνισε πως όσοι έχουν αρνητικό rapid αλλά θετικό μοριακό τεστ, είναι άτομα με χαμηλό ιικό φορτίο.

Επέκταση της υποχρεωτικότητας ( ; )

Αναφορικά με το ζήτημα της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού μίλησε ξανά χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Ειδικότερα, ο υπουργός ανέφερε ότι συζητείται η έμμεση υποχρεωτικότητα σχετικά με την αναμνηστική δόση για το σύνολο του πληθυσμού.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι: «Στους επτά μήνες, όποιος δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση, θα λογίζεται ως μη εμβολιασμένος». Στη συνέχεια ο κ. Πλεύρης υπενθύμισε το πρόστιμο που υπάρχει για τους άνω των 60 που δεν έχουν κάνει καν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι ένα 25% έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού, ενώ η δυναμική είναι να γίνει 40% μέχρι τον Φεβρουάριου, ενώ ξεκαθάρισε ότι εξετάζεται η υποχρεωτικότητα μόνο σε ηλικιακές κατηγορίες και όχι σε επαγγελματικές.

«Σκληρή» καραντίνα για τους ανεμβολίαστους

Ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι η Επιτροπή Εμμπειρογνωμόνων, ήθελε να περιορίσει εντελώς όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και να μην μπορούν να κυκλοφορούν ούτε έξω. Παράλληλα, τόνισε ότι, προς το παρόν, δεν μιλάμε για παρατεταμένα μέτρα, ωστόσο, αν χρειαστεί θα παραταθούν. Μάλιστα, η Επιτροπή θα επανέλθει σε αυτή τη συζήτηση, κάτω από την πίεση της αύξησης των κρουσμάτων που έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.

Από τη νέα χρονιά οι αποφάσεις

Με βάση τα παραπάνω, είναι φανερό ότι όσο χειροτερεύει η υγειονομική κατάσταση, οι ανεμβολίαστοι θα είναι ακόμα περισσότερο με την πλάτη στον τοίχο, ενώ η απόφαση για να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έρχεται ολοένα και πιο κοντά.

Για την ώρα, θα αλλάξουμε χρόνο με τα μέτρα που αποφασίστηκαν, χωρίς μουσική, χωρίς πάρτι, με περιορισμό στην ώρα που θα διασκεδάσουμε την «αυγή» του 2022. Στη συνέχεια, η συζήτηση για νέα μέτρα θα «ανάψει» και πάλι…

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ