Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εργαστηριακό τεστ η επιστροφή δασκάλων και καθηγητών στα σχολεία

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εργαστηριακό τεστ η επιστροφή δασκάλων και καθηγητών στα σχολεία

Την υποχρέωση να προσκομίσουν κατά την είσοδό τους σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό εργαστηριακό τεστ ή και πιστοποιητικό νόσησης Covid-19 θα έχουν οι εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές, τη νέα σχολική χρονιά.

Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο -που ψηφίζεται την Πέμπτη στη Βουλή- κάνοντας ουσιαστικά πράξη τη χθεσινή εξαγγελία του πρωθυπουργού. Σε διαφορετική περίπτωση οι εκπαιδευτικοί δεν θα μπορούν να εισέλθουν στο κτίριο, ενώ θα βρεθούν άμεσα υπό το μέτρο της αναστολής καθηκόντων.

«Για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης επιβάλλεται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής και ειδικής διάταξης το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Κατά τον χρόνο αναστολής καθηκόντων, ο οποίος δεν λογίζεται ως χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές. Με όμοια απόφαση αίρεται η αναστολή εφόσον προσκομίζεται πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού νόσησης ή αρνητικού διαγωνιστικού ελέγχου σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα», αναφέρει χαρακτηριστικά το πρώτο άρθρο της τροπολογίας.

Η τροπολογία επίσης προβλέπει και την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών καθηγητών με συμβάσεις εργασίας τρίμηνης διάρκειας προκειμένου να καλύπτουν λειτουργικές ανάγκες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περίπτωση που μόνιμοι εκπαιδευτικοί ή προσωρινοί αναπληρωτές αδυνατούν για λόγο συναφή με τη διάγνωση, μετάδοση και διασπορά του κορωνοϊού να παρέχουν διδακτικό ή υποστηρικτικό έργο ή δεν προσκομίζουν ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 ή βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση θετικού διαγωνιστικού ελέγχου.

Σε ό,τι αφορά τους προσωρινούς αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι κατά την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας τους δεν προσκομίζουν στον διευθυντή/προϊστάμενο της οικείας σχολικής μονάδας βεβαίωση εμβολιασμού, νόησης ή αρνητικού διαγωνιστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα ειδικότερα δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS