Με εκπαιδευτική τηλεόραση ή σύγχρονη τηλεκπαίδευση από Δευτέρα τα εξ' αποστάσεως μαθήματα στα δημοτικά

Με εκπαιδευτική τηλεόραση ή σύγχρονη τηλεκπαίδευση από Δευτέρα τα εξ' αποστάσεως μαθήματα στα δημοτικά

Σε διευκρινίσεις προέβη, αναφορικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Οι ανακοινώσεις έγιναν από το υπουργείο Υγείας, παρουσία του υπουργού Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος αναφέρθηκε στο κλείσιμο παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, αλλά και στην τηλεργασία και τις άδειες των γονέων μετά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και φροντίδας των παιδιών.

«Μετά τις νέες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, από τη Δευτέρα και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης», ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στη λειτουργία των δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι ανοικτές θα παραμείνουν μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Πώς θα γίνεται η τηλεκπαίδευση

Η κυρία Κεραμέως ανακοίνωσε ότι η συνέχιση της λειτουργίας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα γίνεται στο εξής με δύο τρόπους: μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης και μέσω της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.


Εκπαιδευτική τηλεόραση

Η Εκπαιδευτική Τηλεόραση θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από τη Δευτέρα το πρωί μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας της ΕΡΤ2 με εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά του δημοτικού.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, αύριο η ΕΡΤ θα ανακοινώσει το αναλυτικά το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής τηλεόρασης ανάλογα με τις τάξεις.
Σύγχρονη τηλεκπαίδευση

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η έναρξη της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά την επίσημη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιείται μεσημεριανές ώρες και συγκεκριμένα μεταξύ 2 το μεσημέρι με 5 το απόγευμα. Σύμφωνα με την υπουργό, αυτό προκρίθηκε για δύο λόγους:

α) Για να διευκολυνθούν οι οικογένειες που έχουν μεγαλύτερα παιδιά και όπου όλοι κάνουν χρήση υπολογιστών, φορητών και μη

β) Για να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση και άρα η επιβάρυνση από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους του δικτύου παροχής internet.

Η υπουργός, ανακοίνωσε συγκεκριμένα,ότι τα μαθήματα θα έχουν διάρκεια 30 λεπτά και διάλειμμα 10 λεπτά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ