Παγώνη για αφρικανική σκόνη: Τι πρέπει να κάνουν οι ομάδες με υποκείμενα νοσήματα -Η σημασία της μάσκας

Παγώνη για αφρικανική σκόνη: Τι πρέπει να κάνουν οι ομάδες με υποκείμενα νοσήματα -Η σημασία της μάσκας

«Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη είναι ό,τι χειρότερο, θα το υποστούμε μέχρι την Τετάρτη» τόνισε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε όμως είναι, πρώτον οι ομάδες υψηλού κινδύνου δεν πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι. Σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλη ανάγκη, βγαίνουν φορώντας μάσκα και στη συνέχεια επιστρέφουν σπίτι τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που έχουν βρογχικό άσθμα κλπ. Δεν τα αφήνουμε στους παιδότοπους μέχρι την Τετάρτη»

«Δεν αερίζουμε τα σπίτια μας αυτές τις μέρες, όχι. Οι υγιείς ομάδες δεν βγαίνουν το βράδυ να κάνουν 5-6 χιλιόμετρα, δεν χρειάζεται αυτές τις μέρες να γυμναστούν και οι υγιείς ομάδες», σημείωσε.

Τι πρέπει να κάνουν οι ομάδες με υποκείμενα νοσήματα αν έχουν έντονο βήχα

«Αυτό που έχει σημασία είναι αν οι ομάδες με υποκείμενα νοσήματα δουν ότι ξεκινούν να έχουν βήχα έντονο και δύσπνοια επικοινωνούν με τον γιατρό τους γιατί μπορεί να χρειαστεί να γίνει αλλαγή της φαρμακευτικής αγωγής που παίρνουν.

Γι' αυτό λοιπόν, δεν θα δυσκολευτούν. Θα πάρουν τηλέφωνο στον γιατρό τους, θα τους δώσει τις οδηγίες μέχρι να περάσει όλη αυτή η κατάσταση και να βελτιωθεί η ατμόσφαιρα», είπε.

«Καθαρίζουμε όλες τις επιφάνειες έξω»

«Έξω στα τραπέζια επάνω στις επιφάνεις καθαρίζουμε γιατί η σκόνη έχει μέσα και σωματίδια και διάφορα», πρόσθεσε.

Υπενθύμισε ότι όταν πιάνουμε μια σκονισμένη επιφάνεια πλένουμε τα χέρια μας γιατί ειδικά οι αλλεργικοί αν τρίψουν τα μάτια τους με τα χέρια τους αισθάνονται πάρα πολύ άσχημα. «Προσοχή μέχρι την Τετάρτη το βράδυ», τόνισε ξανά.

Τι είπε η Ματίνα Παγώνη για τον παρβοϊό

Σε σχέση με τον παρβοϊό η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ είπε ότι δεν υπάρχει εμβόλιο και ότι αφορά τα παιδιά από 5 έως 15 ετών αλλά αφορά και τους ενήλικες. «Για τα παιδιά είναι ιδιαίτεα, γιατί έχει συμπωματα απλού κρυολογήματος. Εκεί που πρέπει να προσέξουμε και να μιλήσουμε με τον γιατρό είναι όταν γύρω στην δεύτερη ημέρα ξεκινήσει αυτό το κόκκινο χαρακτηριστικό εξάνθημα. Τότε πρέπει να απευθυνθούμε στον παιδίατρο». Είναι ένας ιός που τον ξέρουμε, τον αντιμετωπίζουμε», είπε καθησυχάζοντας.

Κίνδυνος αποβολής των εγκύων λόγω του ϊού

«Φοβόμαστε μόνο τις τις εγκύους να μην κολλήσουν για να μην μεταφέρουν τον ιό στο παιδί και να μην αποβάλουν γιατί υπάρχει και αυτή η περίπτωση και τις επιπλοκές την μυοκαρδίτιδα και την πνευμονία που είναι χαρακτηριστικές», είπε τέλος.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ