Η προειδοποίηση Παγώνη σε όσους πέρασαν ελαφρά την πρώτη φορά τον Covid και ξανακολλήσουν

Η προειδοποίηση Παγώνη σε όσους πέρασαν ελαφρά την πρώτη φορά τον Covid και ξανακολλήσουν

Για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού και γρίπης το τελευταίο διάστημα μίλησε το πρωί της Τετάρτης η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη στο Action24

Η κα Παγώνη τόνισε προς όλους όσοι αντιμετωπίζουν αψήφιστα τον κίνδυνο ότι «δεν σημαίνει ότι επειδή περάσαμε τον κορωνοϊό ελαφρά την πρώτη φορά ότι θα είναι πιο ελαφρά τη δεύτερη φορά. Μπορεί να είναι πιο βαριά και με διαφορετικά συμπτώματα».

«Προσοχή στις οικογενειακές συγκεντρώσεις»

«Χρειάζεται προσοχή επειδή θα πάμε σε οικογενειακές συγκεντρώσεις. Απαραίτητο θα είναι να έχουμε αντισηπτικό στην τσάντα, αυτό είναι το πιο σημαντικό» σημείωσε η ίδια στη συνέχεια.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι τα στελέχη του κορωνοϊού είναι αποδυναμωμένα. «Δεν είναι όπως ήταν γι' αυτό και η κλινική εικόνα στο 80% είναι καλή-μέτρια, δηλαδή σε 3-4 ημέρες μπορείς να πεις ότι είσαι πολύ καλύτερα. Βέβαια υπάρχουν περιστατικά που περνάει πιο βαριά και δεν είναι μόνο οι μεγάλοι σε ηλικία», είπε.

Παράλληλα σημείωσε ότι «το μένω στο σπίτι με οδηγίες δεν σημαίνει ότι δεν φοράω μάσκα ή ότι δεν είμαι απομωνομένος ή ότι τρώμε όλοι μαζί».

«Τα παιδιά δεν τα στέλνουμε στα σχολεία όταν δεν είναι πολύ καλά»

Απευθυνόμενη στους γονείς είπε ότι «τα παιδιά δεν τα στέλνουμε στα σχολεία όταν τα βλέπουμε και δεν είναι πολύ καλά γιατί η μετάδοση γίνεται άμεσα από το ένα στο άλλο και γυρνάνε σπίτι και μεταδίδουν στους άλλους».

Η κα Παγώνη τέλος είπε ότι είναι «λάθος να κάνει τώρα κάποιος το εμβόλιο της γρίπης που δεν το έκανε» προσθέτοντας ότι «η γρίπη ξεκινάει με κεφαλαλγία, μπούκωμα πόνος στους μύες».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ