Βόμβα στη δίκη για το Μάτι: «Το βιβλίο ρίψεων νερού της Πυροσβεστικής ήταν πειραγμένο»

Βόμβα στη δίκη για το Μάτι: «Το βιβλίο ρίψεων νερού της Πυροσβεστικής ήταν πειραγμένο»

Για «πειραγμένο» βιβλίο πτήσεων της 23ης Ιουλίου 2018 έκανε λόγο μάρτυρας στη δίκη για τη φωτιά στο Μάτι. Επανέλαβε ό,τι είχε πει και προανακριτικά, ότι ούτε ο ίδιος, ούτε ο συνάδελφός του που είχαν βάρδια, δεν έγραψαν για ρίψεις νερού.

Συγκεκριμένα, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας Βασίλης Βορριάς, ο οποίος υπηρετεί στην Υπηρεσία Εναέριων Μέσων, η εγγραφή στο ημερολόγιο για πραγματοποίηση 37 ρίψεων νερού από αέρος δεν έγινε από τον ίδιο ούτε από τον συνάδελφό του, γεγονός που είχε καταγγείλει στο πλαίσιο της ανάκρισης.

Ο εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ρώτησε ευθέως εάν το βιβλίο είναι νοθευμένο, με τον κ. Βορριά να εξηγεί πως δεν τηρήθηκε σωστά το πρωτόκολλο βιβλίου πτήσεως.

  • Εισαγγελέας: Το βιβλίο είναι νοθευμένο; Ρωτώ ευθέως.
  • Μάρτυρας: Δεν τηρήθηκε σωστά στο πρωτόκολλο βιβλίου πτήσεως.
  • Εισαγγελέας: Γιατί φοβάστε να το πείτε;
  • Μάρτυρας: Προφανώς το βιβλίο νοθεύτηκε. Αυτό είναι σε κοινή θέα. Δεν φυλάσσεται κάπου κλειδωμένο.
  • Εισαγγελέας: Ο αριθμός 37 ρίψεις είναι υπερβολικός;
  • Μάρτυρας: Όσο καιρό είμαι στο Κέντρο Επιχειρήσεων δεν είχα ακούσει ξανά τέτοιο νούμερο. Η εγγραφή στο ημερολόγιο έγινε αντιληπτή από εμένα. Η εγγραφή αυτή κατά τη γνώμη μου έγινε μετά τα δημοσιεύματα και που ενεπλάκη στην υπόθεση η Υπηρεσία Εναέριων Μέσων.

«Δεν μπορεί η Πυροσβεστική να επέμβει ταυτόχρονα σε δύο συμβάντα»

Ο μάρτυρας συνέχισε την κατάθεσή του λέγοντας πως το μοιραίο απόγευμα που κόστισε τη ζωή 104 ανθρώπων συνέβη εκείνο που όλου απεύχονταν. «Έγινε αυτό που λέγαμε όλοι οι πυροσβέστες να μην συμβεί. Όταν είχαμε ταυτόχρονα δύο μεγάλα συμβάντα δεν μπορούσε ο μηχανισμός να ανταποκριθεί. Το ήξεραν όλοι πως σε δύο μεγάλα συμβάντα στο λεκανοπέδιο, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί η Πυροσβεστική. Εάν είχε λειτουργήσει η πρόληψη και αν δεν είχαμε οικονομική κρίση και να είχαμε περισσότερα μισθωμένα και είχαμε μόνο το Μάτι και πέφταμε και την πλάκωναν τη φωτιά επίγειες και εναέριες δυνάμεις σίγουρα σήμερα δεν θα είμαστε εδώ. Αλλά δυστυχώς συνετέλεσαν τα πάντα και φτάσαμε σε αυτό εδώ το σημείο».

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο Ευστράτιος Αναστασόπουλος, ο οποίος επίσης υπηρετεί στην Υπηρεσία Εναέριων Μέσων. Ρωτήθηκε από την έδρα για τις συνθήκες που επικρατούσαν την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε πετώντας πάνω από την Κινέττα και από την περιοχή Νταού Πεντέλης.

  • Πρόεδρος: Αν στις 17:30 έδιναν κατευθύνσεις στους ανθρώπους στο Νέο Βουτζά και στο Μάτι θα μπορούσαν να είχαν σωθεί ανθρώπινες ζωές μέχρι τις 18:20 το απόγευμα;
  • Μάρτυρας: Είναι πολύ υποθετικό το ερώτημα. Ήταν εξασφαλισμένη η κυκλοφορία αυτοκινήτων;
  • Πρόεδρος: Αν γινόταν μια μαζική ενημέρωση στις 17:30, θα μπορούσε να είχε φύγει με ασφάλεια ο κόσμος;
  • Μάρτυρας: Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό.
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS