Ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στον Μητροπολιτικό Ναό

Ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στον Μητροπολιτικό Ναό

Πλήθος κόσμου προσέγγισε από νωρίς το πρωί το σημείο προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής


Τα ξημερώματα της Δευτέρας και ώρα 5.30 έφτασε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με την όλη περιοχή να έχει μετατραπεί σε «φρούριο». 1000 αστυνομικοί, ελεύθεροι σκοπευτές, drones και ελικόπτερα σχηματίζουν ένα δίχτυ ασφαλείας.

Πλήθος κόσμου προσέγγισε από νωρίς το πρωί το σημείο προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής.

Υπενθυμίζεται πως από τις 6:00 έως τις 11.00 το πρωί η σορός τοποθετήθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου για όσους θελήσουν να αποτίσουν φόρο τιμής. . Ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο το άτυπο λαϊκό προσκύνημα να διαρκέσει μέχρι τις 10:30, οι ουρές εκατοντάδων μέτρων που σχηματίστηκαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας στους δρόμους γύρω από τη Μητρόπολη οδήγησαν σε παράταση μισής -προς το παρόν- ώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η σορός του θα τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα για όποιον επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής μέχρι τις 11:00.

Λίγο πριν τις 8:30 το πρωί, εκτιμάται ότι στην ουρά βρίσκονται περισσότερα από 1.300 άτομα.

Στις 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία. Μόνο οι 200 προσκεκλημένοι, βασιλείς και μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης από 11 κράτη θα βρίσκονται μέσα στον ιερό ναό.

Αυστηρός θα είναι ο έλεγχος για τις προσκλήσεις στην είσοδο από εκπρόσωπο της περιφέρειας.
Αφού ολοκληρωθεί η εξόδιος ακολουθία, θα ξεκινήσει η μεγάλη πομπή προς το Τατόι, η οποία αρχικά θα μπει ανάποδα στην Μητροπόλεως που θα έχει κλείσει από τα ξημερώματα για τα αυτοκίνητα και θα φτάσει μέχρι τη Βουλή, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει μια μικρή στάση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στη συνέχεια η πομπή θα περάσει από την καρδιά της πόλης, από τη Βασιλίσσης Σοφίας, τη Βασιλέως Κωνσταντίνου, τη Μιχαλακοπούλου και θα κατευθυνθεί προς την Αττική οδό.

Εκτός από τις ισχυρές επίγειες αστυνομικές δυνάμεις που θα την ακολουθούν, από αέρος drones και ελικοπτερα θα δίνουν συνεχώς ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Κλιμάκια της Τροχαίας θα ανοίγουν και θα κλείνουν δρόμους.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που ήταν ιδιαίτερα συγκινημένοι, ενώ άλλοι πέταξαν τρικάκια τα οποία έγραφαν «Βασιλεύς Κωνσταντίνος – Αθάνατος», έξω από τη Μητρόπολη.

Πλήθος κόσμου στο σημείο

Μια τεράστια ουρά έχει σχηματιστεί έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών για το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, λίγες ώρες πριν την κηδεία του που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 σήμερα Δευτέρα (16.1.2023).

Η ουρά άρχισε να σχηματίζεται από τις 05:00 το πρωί, μία ώρα πριν την έναρξη του λαϊκού προσκυνήματος στη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ πούλμαν έχουν φτάσει στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα, με πολίτες που θέλουν να τον τιμήσουν και να τον αποχαιρετήσουν πριν την κηδεία.

Στην Αθήνα η πριγκίπισσα Άννα

Στην Αθήνα έφτασαν η εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας, πριγκίπισσα Αννα, αλλά και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

annami

Η πριγκίπισσα Αννα έφτασε νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Ελλάδα, συνοδευόμενη από πέντε ακολούθους με τα μέτρα ασφαλείας τόσο στην άφιξή της, όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της να είναι δρακόντεια.

Βασιλείς και επίσημοι προσκεκλημένοι στη Μητρόπολη Αθηνών
Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου όπως και οι επίσημη προσκεκλημένοι φτάνουν για την κηδεία του στη Μητρόπολη Αθνών, καθώς η εξόδιος ακολουθία θα ξεκινήσει στις 12:00, μετά το λαϊκό προσκύνημα που έληξε στις 11:00.

Πρώτη έφτασε η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία. Ο Παύλος, ο Νικόλαος και ο Φίλιππος, οι τρεις γιοί του, ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στον ιερό ναό και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Ο κόσμος που βρίσκεται εκεί, ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα φτάσουν όλοι μαζί στη Μητρόπολη Αθηνών με βανάκι για να παραβρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Στην Ελλάδα έχουν έρθει από χθες (15.1.2023) μέλη από 11 βασιλικές οικογένειες διαφόρων χωρών, όπως της Ισπανίας, της Σουηδίας, της Σερβίας, της Δανίας και της Νορβηγίας, πολλοί εκ των οποίων είχαν συγγενική σχέση με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Συνολικά, οι επίσημοι προσκεκλημένοι για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ανέρχονται σε 187, οι οποίοι θα ακολουθήσουν και την αυτοκινητοπομπή μέχρι το Τατόι, με βανάκια αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα.

 1

Οι ειδικές άδειες οπλοφορίας για τους συνοδούς ασφαλείας

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν δοθεί ειδικές άδειες στους άνδρες ασφαλείας της για δυο άδειες οπλοφορίας για πιστόλια Glock.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ειδικές άδειες είναι προσωρινές για τους συνοδούς των επισήμων που έρχονται από το εξωτερικό.

Αντίστοιχες άδειες έχουν δοθεί και στους άνδρες της συνοδείας και των άλλων βασιλιάδων που έχουν φθάσει ή αναμένονται στην Αθήνα για την κηδεία του Κωνσταντίνου. Και συγκεκριμένα στην ασφάλεια του του βασιλιά της Ολλανδίας Βίλεμ- Αλέξανδρου και της βασίλισσας Μάξιμα, του βασιλιά του Βελγίου Φιλίππου και βασίλισσας Ματθίλδης, αλλά και του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό.

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου με συγκίνηση αποχαιρετά των τέως βασιλία Κωνσταντίνο.

basilofrones

Στο λαϊκό προσκύνημα και ο Αντώνης Σαμαράς

Στο Παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, εκεί όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, έφτασε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ήταν ήδη γνωστό και αναμενόταν πως ο Αντώνης Σαμαράς θα πάει στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, όπως και έκανε.

Μαζί του είναι οι επίσης Μεσσήνιοι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς.

samaras kideia kwnstantinou

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ