Στη Λέσβο σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος: Θα επισκεφθεί πρόσφυγες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης

Στη Λέσβο σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος: Θα επισκεφθεί πρόσφυγες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης

Στη Λέσβο, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου μεταβαίνει σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Ποντίφικας έφτασε χθες, Σάββατο στην Αθήνα και είχε συναντήσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά και με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πριν επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Το βράδυ χθες επίσης από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Καθολικών απευθύνθηκε στα στελέχη της καθολικής εκκλησίας στην Ελλάδα.

Οσον αφορά στο σημερινό του πρόγραμμα στη χώρα μας, ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να αναχωρήσει στις 9:15 για τη Μυτιλήνη με την άφιξή του να υπολογίζεται στις 10:10. Εκεί θα τον υποδεχθεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης που βρίσκεται από χθες στο νησί. Λίγο αργότερα, στις 10:45 ο Πάπας θα επισκεφθεί τους πρόσφυγες στο «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης». Ο Ποντίφικας θα απευθύνει ομιλία και θα τελέσει την προσευχή Angelus.

Πάπας Φραγκίσκος: Ως προσκυνητής στις πηγές της ανθρωπιάς, θα ξαναπάω στη Λέσβο

Υπενθυμίζεται ότι το μήνυμα του του Πάπα Φραγκίσκου ενόψει της επίσκεψής του στο νησί είχε ιδιαίτερη αναφορά στη Λέσβο, «στις πηγές της ανθρωπιάς» όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί το νησί.

«Σκέφτομαι όμως, αναφέρει ο Ποντίφηκας, και αυτούς που τα τελευταία χρόνια, ακόμη και σήμερα, θέλουν να ξεφύγουν από τους πολέμους και τη φτώχεια, φτάνουν στις ακτές της ευρωπαϊκής ηπείρου και αλλού, και δεν βρίσκουν φιλοξενία, αλλά εχθρότητα και γίνονται αντικείμενα εργαλειοποίησης. Είναι αδελφοί και αδελφές μας. Πόσοι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα! Σήμερα η "θάλασσά μας", η Μεσόγειος, είναι ένα μεγάλο νεκροταφείο. Ως προσκυνητής στις πηγές της ανθρωπιάς, θα ξαναπάω στη Λέσβο, με την πεποίθηση ότι οι πηγές της κοινής ζωής θα γίνουν πάλι ακμαίες μόνο με την αδελφοσύνη και την κοινωνική ένταξη: μαζί. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, και με αυτήν την επιθυμία έρχομαι σε εσάς».

Στο μεταξύ εντατικά συνεχίζονται οι εργασίες ώστε στον καταυλισμό της προσωρινής δομής του Καρά Τεπέ στις 10.45 το πρωί σήμερα, όταν δηλαδή σήμερα η Λέσβος αποτελέσει κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος- όλα να είναι έτοιμα. Χαρακτηριστικό αυτού του ενδιαφέροντος είναι ότι εκατοντάδες άτομα από όλον τον κόσμο ανάμεσά τους και πολλές δεκάδες δημοσιογράφοι θα συγκεντρωθούν στη Μυτιλήνη. Μάλιστα τα ξενοδοχεία και διαμερίσματα μέσω του AirBNB της περιοχής έχουν για εκείνες τις μέρες πληρότητες της τάξης του 100%.

Στον Καρά Τεπέ ολοκληρώνονται οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης ώστε να στηθούν δυο τέντες. Μια από την οποία θα απευθύνει μήνυμα προς όλον τον κόσμο ο Πάπας και όπου θα μιλήσουν για λίγα λεπτά εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας, της Παπικής Εκκλησίας στην Ελλάδα και στη Λέσβο αλλά και της κοινότητας των καθολικών προσφύγων που διαμένουν στον Καρά Τεπέ από την οποία και ο Πάπας θα δεχθεί δώρο φτιαγμένο από τα παιδιά της. Στη συνέχεια στη δεύτερη τέντα ο Πάπας θα δει στο δρόμο για την επιστροφή του προς το αεροδρόμιο πρόσφυγες.

Στον Καρά Τεπέ κατά την επίσκεψη του Πάπα θα παραβρίσκονται η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Το πρόγραμμα του Πάπα Φραγκίσκου

Στις 12:15 ο Πάπας Φραγκίσκος θα αναχωρήσει για την Αθήνα, όπου αναμένεται να φτάσει στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Έπειτα, νωρίς το απόγευμα θα τελέσει Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής. Τέλος, το σημερινό του πρόγραμμα θα κλείσει όταν στις 19:00 θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη ο Μακαριώτατος Ιερώνυμος Β’ στον Ποντίφικα Φραγκίσκο στο Αποστολικό Μοναστήρι.

Αύριο, ο Πάπας Φραγκίσκος θα δεχθεί τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα στην Αποστολική Διακονία στην Αθήνα στις 08:15, ενώ στις 9:45 θα έχει συνάντηση με νέους στο Σχολείο Αγίου Διονυσίου των Αδελφών Ουρσουλινών στο Μαρούσι, εκεί όπου θα θα απευθύνει και ομιλία. Στις 11:15 θα λάβει χώρα η αποχαιρετιστήρια τελετή στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και ακολούθως στις 11:30 θα αναχωρήσει αεροπορικώς για τη Ρώμη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS